Sacred Songs terug in Rotterdam

Sacred Songs terug in Rotterdam

Sacred Songs viert de diversiteit van de stad Rotterdam met een productie waarin zestig Rotterdamse vocalisten van verschillende culturen, religies en levensbeschouwingen samenwerken. Onder leiding van internationaal vermaard stemkunstenares Monica Akihary presenteren zij liederen en gedichten geïnspireerd door het thema ‘Pelgrimage, Op Reis Gaan’. Monica Akihary creëert met hun repertoire één gloednieuwe compositie waarin black gospel, Indiase gewijde muziek, soefizang, joods repertoire, Marokkaanse anasheed en liederen uit de Kaapverdiaanse parochie en katholieke kerk weerklinken. Op vrijdag 1 december 2017 gaat de vocale productie Sacred Songs Rotterdam in première in de sfeervolle Pelgrimvaderskerk in Delfshaven.

Bezielde muziek in de schijnwerpers

Religie is regelmatig onderwerp van een verhit debat. Hoe om te gaan met verschillen in geloofs- en levensovertuigingen is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Sacred Songs focust op de muzikale dimensie van de religieuze diversiteit die de hedendaagse Rotterdamse samenleving kenmerkt. Het project richt zich op de zeggingskracht en esthetiek van bezielde muziek en gaat op zoek naar artistieke verbindingen en onderliggende gedeelde waarden. In de vocale productie schitteren de contrasten in stemmen en repertoire.

Deelnemers Sacred Songs Rotterdam
Deelnemende koren en solisten zijn: Leo Davelaar & Gospel Project; koor Al Wahda; .Joao Ortet & het koor van de Kaapverdiaanse Paróquia Nossa Senhora da Paz; Marc Schaap & de Cantorij van de Laurentiuskathedraal; Shwan Sulaiman van Codarts, Hanna Verhulst van de Liberaal Joodse Gemeente; Prewien Pandohi Mishre van muziekschool Rasique.

Artistiek leider Monica Akihary
Monica Akihary is een veelzijdige zangeres, die samen met samen met gitarist Niels Brouwer duo Boi Akih vormt. Haar brede muzikale basis – van westerse tot oosterse genres – komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie weet ze de verscheidenheid aan stemmen, genres en klankkleuren samen te smeden tot één presentatie.

Terug in Rotterdam

Sacred Songs komt voor uit festival Culturele Karavaan dat in 2009 in de Hildegardiskerk in Rotterdam Noord stond. Daarna volgden succesvolle edities van Sacred Songs in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Najaar is Sacred Songs terug in Rotterdam met uitvoeringen in de Pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven. Een eerdere reactie van publiek over Sacred Songs (Den Haag- editie 2016): “Bijzonder en indrukwekkend concert: dat muziek verbindt, wordt hier helemaal waargemaakt”.

Locatie: Pelgrimvaderskerk (Delfshaven), Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam
Datum en tijd: Vrijdag 1 december 2017, 20.30 uur | Entreeprijs: € 12, –  
Kaartverkoop via http://www.grounds.nu/agenda/sacred-songs-rotterdam/ en aan de kassa voor aanvang van het concert
Meer info: www.culture-connection.org  en www.facebook.com/organizationcultureconnection 

Organisatie en subsidiënten

Sacred Songs Rotterdam is een coproductie van Culture Connection en Grounds.

Partners: Codarts, Nederland in Dialoog, Stichting Volkstheater, Open Rotterdam, CultuurConcreet, SPIOR en vele anderen. Subsidiënten: Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kerk en Wereld, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht. 

FOTO: Eric Kampherbeek

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.