Isabelle Beernaert danst in tiende voorstelling weer zelf

Isabelle Beernaert danst in tiende voorstelling weer zelf

‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis raakt choreografe in het hart

Het is al weer 7 jaar geleden dat choreograaf Isabelle Beernaert zelf voor het Nederlandse publiek danste. Maar het thema van haar tiende show Laat Me grijpt haar zo aan, dat ze zelf weer op het podium gaat staan. Haar jubileumvoorstelling staat in het teken van de zoektocht naar je diepste zelf, en kent louter songs van Nederlandse grootmeesters. Isabelle danst op de première, volgende week woensdag 20 november, én in veel voorstellingen tijdens de tour, op het nummer ‘Ken je mij’ gezongen door Trijntje Oosterhuis.

Isabelle Beernaert: “‘Ken je mij’ maakt zo veel bij me los. Het vertelt wat ik met de voorstelling probeer uit te drukken. ‘Gezien worden, zoals je bent’, dat wil iedereen. Dat je er mag zijn. Het komt zo dichtbij de ziel van deze show, dat ik niet anders kon, dan daar zelf uiting aan geven.”

‘Ken Je Mij’/’Laat Me’

Beernaerts tiende voorstelling ‘Laat Me’ staat in het teken van een zoektocht naar je diepste zelf, om los te komen van alle overtuigingen die zijn ingeprent door anderen, van buiten. Zij liet zich daarvoor inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalig chanson, want de eigen taal komt het dichtste bij het hart. ‘Ken je mij’ geschreven door Huub Oosterhuis, is gebaseerd op Psalm 139 en gaat over dat je mag zijn wie je bent en dat je als zodanig wordt gezien. Maar ook ‘Laat Me’ van Shaffy, gekozen als titel van de voorstelling, geeft weer dat je mag zijn wie je bent. Andere nummers die Beernaert gebruikt voor choreografieën zijn klassiekers als ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Ik pluk de dag’ van Liesbeth List.

Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert stapte als meisje van acht jaar in Kortrijk op de trein naar Antwerpen om haar passie, haar zielsverlangen, te volgen. Ze ging naar de Koninklijke Balletacademie van Vlaanderen en ze ontwikkelde zich ook in beeldende kunsten, etnische dansen en moderne dansstijlen. Ze won als choreografe en producent diverse (inter-) nationale awards. Bij het grote publiek verwierf ze bekendheid door tv-programma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Beernaert staat erom bekend het gevoel van het gewone leven om te kunnen zetten naar dans.
www.isabellebeernaert.comPremière Laat Me 20 november 2019 – Nieuwe Luxor Theater Rotterdam.Tour in Nederland en België tot en met eind februari 2020.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.