Ruud van Overdijk brengt uniek concert met muzikale vrienden

Ruud van Overdijk brengt uniek concert met muzikale vrienden

AMSTERDAM – Een langgekoesterde wens gaat in vervulling voor Ruud van Overdijk. De musicalster, bekend van o.a. (Op zoek naar) Zorro, Volendam de Musical, Jesus Christ Superstar en RENT, is op 16 april te horen in zijn eigen concert. Van Overdijk zingt tijdens deze zeer persoonlijke avond zijn favoriete nummers samen met muzikale vrienden.

Podium Mozaiek in Amsterdam is op zaterdag 16 april het decor voor het unieke eenmalige concert van Ruud van Overdijk met de simpele, maar alleszeggende titel Ruud Zingt. Na een geslaagde Crowdfundingsactie via Voor de Kunst kreeg Van Overdijk groen licht voor dit optreden. Een wens die hij al lang koesterde.

Samen met een achtkoppige band en muzikale vrienden Li-Tong Hsu, Maarten Smeele, Paul van Maaswinkel en Annika van Bruggen zal Ruud van Overdijk tijdens zijn concert zowel bekend als onbekender materiaal ten gehore brengen. Hiermee laat hij zich van verrassende kant zien, want naast musicalsongs uit o.a. RENT, Jesus Christ Superstart en Zorro brengt hij ook rock, folk, jazz en a capella muziek veelal met nieuwe (zelfgeschreven) arrangementen en samenstellingen.

“De muziek waar ik het allermeeste van houd, zijn, denk ik, zeker niet altijd de songs die mensen van mij verwachten”, aldus Ruud van Overdijk over zijn concert. “Sterker nog, ik denk dat ze die muziek vaak helemaal niet kennen en dat is nu precies waarom ik dit zo graag wilde organiseren. Een andere kant van mezelf laten zien en gelijk mijn publiek iets nieuws laten ervaren. Als er al iets te verwachten is, is dat een zeer muzikale en diverse avond. Mijn muzikale ziel in een theatraal programma. Het spreekt voor zich dat ik daar ontzettend veel zin in heb!”

Tickets zijn online te bestellen via https://podiummozaiek.stager.nl/web/tickets/67792

Share

One thought on “Ruud van Overdijk brengt uniek concert met muzikale vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.