Rutger de Bekker componeert muziek musical Expeditie Eiland

Rutger de Bekker componeert muziek musical Expeditie Eiland

Rutger de Bekker gaat, naast het vertolken van één van de hoofdrollen in de nieuwe musical Expeditie Eiland van Rick Engelkes Producties, ook de muziek daarvoor componeren. Expeditie Eiland, gebaseerd op tv-programma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Naar het einde van de wereld, gaat over drie gezinnen die meedoen aan het tv-programma ‘Expeditie Eiland’. Hoe ver gaan ze voor het winnen van de hoofdprijs: 1 miljoen en een eiland? Naast Rutger de Bekker zijn de hoofdrollen voor onder anderen Jelka van Houten, John Buijsman, Lone van Roosendaal en Ferry Doedens.
 
Producent Rick Engelkes: “Expeditie Eiland is een nieuwe originele productie, ik was op zoek naar een componist die goed aanvoelt wat voor muziek er bij deze musicalcomedy past. Ik had nog niet eerder met Rutger gewerkt maar ik ben ontzettend blij dat hij ook de muziek gaat componeren.”
 
Rutger de Bekker
Rutger componeerde eerder muziek voor onder anderen Paul de Leeuw, Jenny Arean, Alex Klaassen, Remko Vrijdag & Martine Sandifort en Het Klokhuis. Hij begon zijn carrière als cabaretier bij de Vliegende Panters. Ook acteerde hij in films als New Kids Turbo, De Boskampi’s en hij speelde mee in de musicals Hij gelooft in mij en Fiddler on the Roof, waarvan hij ook resident director was.
 
Expeditie Eiland
Drie compleet verschillende gezinnen: het volkse gezin Ten Kate, het wat arrogante gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het ingedutte gezin Kuipers geven zich op voor het tv-programma ‘Expeditie Eiland’. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons (Joey Schalker) en gaan voor de grote hoofdprijs: het winnen van een eiland én 1 miljoen euro. In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. De opdrachten worden uiteindelijk zo bizar, dat niemand zijn leven nog zeker is. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is de hoofdprijs de kandidaten waard, als ze degene van wie ze het meest houden, kunnen verliezen? De musical is geschreven door Allard Blom en de regie is in handen van Martin Michel en Joep Onderdelinden
 
Info:
Cast: Jelka van Houten/Renée van Wegberg (delen de rol), John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal, Rutger de Bekker, Dennis Willekens, Joey Schalker, Jip Bartels, Kaylee Peters en Pascalle Langhorst
Regie: Martin Michel en Joep Onderdelinden.
Muziek: Rutger de Bekker
Producent: REP
Première: 28 oktober 2018, Theater De Meervaart Amsterdam (matinee).
Daarna tour langs 54 theaters tot en met maart 2018. Kijk voor de voorlopige speellijst op www.rep.nu
 
Foto: Arjan Benning/ Eelco Claassen
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.