Rupsje Nooitgenoeg komt naar het theater!

Rupsje Nooitgenoeg komt naar het theater!

Een hartverwarmende familievoorstelling gebaseerd op vier spannende verhalen van Eric Carle
Vanaf najaar 2018 te zien in meer dan 60 theaters in Nederland en België

Na Amerika, Australië en Engeland komt ieders favoriete insectje, Rupsje Nooitgenoeg, de Nederlandse en Belgische theaters binnen gekropen. In een prachtige en kleurrijke theatershow komt niet alleen dit hongerige rupsje tot leven, maar ook 75 karakters uit vier bekende verhalen van de wereldberoemde auteur Eric Carle. In een spel van licht, geluid en beelden worden kleine en grote bezoekers meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een glimlach op je gezicht het theater verlaat.

De bestseller Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet tot hij er misselijk van wordt en hij uiteindelijk ontpopt tot een mooie vlinder. Het verhaal weet al 48 jaar de harten van families wereldwijd te veroveren en wordt nu naar de Nederlandse en Belgische theaters gebracht door producenten Mark van Ierssel en Just4Kids. In de prachtig vormgegeven theatershow komen naast Rupsje Nooitgenoeg nog drie andere verhalen van Eric Carle tot leven op het podium.

Rupsje Nooitgenoeg is een feest der herkenning voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht en geluid effecten brengen groot en klein in verwondering. Van dit rupsje krijg je nooit genoeg!

De theatershow Rupsje Nooitgenoeg, geproduceerd door de Amerikaanse theaterproducent Rockefeller Productions, gaat op zondag 21 oktober 2018 in première in het Zaantheater en is daarna te zien in meer dan 60 theaters in Nederland en Vlaanderen.

Praktische informatie:
Leeftijd: geschikt vanaf 2 jaar
Speelduur: 55 minuten
Start kaartverkoop: april 2018

Over Eric Carle
Eric Carle is een wereldberoemde Amerikaanse illustrator en kinderboekenschrijver. Van zijn 6de tot zijn 23ste woonde hij in Duitsland. Zijn meest bekende boek is ‘The Very Hungry Caterpillar’ dat in 1969 uit kwam en sindsdien in 62 landen is uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 46 miljoen exemplaren zijn verkocht. In Nederland is het boek vertaald naar Rupsje Nooitgenoeg. Eric Carle illustreerde meer dan zeventig boeken, waaronder vele bestsellers, en verkocht meer dan 145 miljoen boeken wereldwijd. In 2002 heeft Eric Carle met zijn vrouw een eigen museum geopend, het Eric Carle Museum of Picture Book Art.

Over Just4Kids
Just4Kids is een distributeur/uitgever gespecialiseerd in media producten voor kinderen. Just4Kids weet kinderharten te veroveren met bioscoopfilms, boeken, spellen en nu dus ook een theatershow. Just4Kids werkt samen met grote en mooie merken zoals Casper en Emma, Buurman en Buurman, Freek Vonk, Barbie, Brandweerman Sam, Shaun het schaap en vele andere mooie merken.

Over Mark van Ierssel
Mark van Ierssel is met zijn label Mark Theater een Nederlandse theaterproducent die gespecialiseerd is in theatershows voor kinderen. Recente voorbeelden zijn de huidige theatershow van Shaun het schaap ‘Bitzer is verliefd’ en alle recente producties van Sesamstraat. Daarnaast tourde hij met meesterkok Rudolph van Veen door de theaters met ‘Rudolph’s Christmas’ en produceert hij onder het label Kidshelden.nl alle live belevenissen van merken als Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, PJ Masks, Regal Academy en meer.

FOTO: Raith Photography

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.