Rudy Bennett terug in de theaters met muziekshow ROT OP MET DIE GERANIUMS! na het succes van ‘Pioniers van de Nederpop’

Het succes van de theatertour ‘Pioniers van de Nederpop’ (o.l.v. Johan Derksen) heeft de carrière van zanger Rudy Bennett (al 50 jaar in het vak) een nieuwe impuls gegeven. Vanaf oktober 2018 reist hij, samen met Maarten Spanjer, Arno Smit en de live-band New Motion, met de nostalgische muziekshow ROT OP MET DIE GERANIUMS! langs de Nederlandse theaters. De rode draad? De opstandigheid van de ‘bofkontengeneratie’: eigenwijs in de nozemtijd en opstandig in de swinging sixties!

 

De band New Motion, bestaat uit Specs Hildebrand, Polle Eduard, PP Everts, Alan McLachlan en Ruud Saelman. Tijdens deze tour neemt Bennett het publiek mee naar de gouden jaren 50 en 60. Aan de hand van aanstekelijke, herkenbare hits uit die tijd. Soms om naar te luisteren, soms om lekker mee te zingen. De livemuziek wordt gelardeerd met enkele korte verhalen, herinneringen en foto’s gebracht door acteur/schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit. Voor de ouderen een avond vol herkenning en nostalgie. Voor de jongeren een boeiende kennismaking met die roerige jaren, waarin hun ouders jong waren en zich afzetten tegen hún ouders.

 

“Al met al is het ons aardig gelukt om niet aan allerlei ‘burgerlijke’ verwachtingspatronen te voldoen. En nu? Gaan we nu als pensionado’s achter de geraniums zitten? Rot op met die geraniums!”

Expositie Museum RockArt

Vooraf en na afloop van de muziekshow verzorgt het Museum RockArt een indrukwekkende expositie in de foyer van het theater. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Bezetting live-band New Motion

Rudy Bennett (zang, o.a. The Motions, Galaxy-Lin)

Specs Hildebrand (zang/gitaar, o.a. Jen Rog, Canyon)

Alan McLachlan (gitaar, o.a. The Scene)

Polle Eduard (zang/ basgitaar, o.a. Tee Set, Hans Vermeulen, Rob de Nijs)

Ruud Saelman (drums, o.a. The Dukes of Soul, Alain Clark)

PP Everts (toetsen, o.a. De Gigantjes, One Clueless Friend)

Kaarten zijn te koop via www.ntk.nl of via de website van het theater.  

FOTO: Titus Brein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.