Rudolphi  Producties  geeft  jonge  makers Arber  Aliaj,  Caro  Derkxen  Kathlyn Wuyts een podium in Het Debuut.

Rudolphi Producties geeft jonge makers Arber Aliaj, Caro Derkxen Kathlyn Wuyts een podium in Het Debuut.

Rudolphi Producties geeft jonge makers Arber Aliaj, Caro Derkxen Kathlyn Wuyts een podium in Het Debuut.
Vanaf half september gaat Het Debuut op tournee.Ieder jaar selecteert Rudolphi Producties de meest aansprekende korte voorstellingen.De winnaars, afstuderende theatermakers in de categorie ‘eigen werk’,zijn tijdens het ITs Festival geselecteerd.Het Debuut vormt de schakel tussen opleiding en praktijk, makers en publiek, talent en theaters. De jury van Het Debuut heeft voor voorstellingen gekozen die zich alle drie hebben laten inspireren door schoonheid en troost.
In een avontuurlijke avond, waarin je drie verschillende voorstellingen voorgeschoteld krijgt, nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Geselecteerd voor Het Debuut2019 zijn:
Arber Aliaj-De zoektocht naar schoonheid
RITCS Brussel -Spelopleiding
Gaan we ooit een universele formule vinden voor de ultieme schoonheid? Alles wat ons aantrekt is schoon, ook het lelijke. Of we het nu hebben over een stem, lichaam, beeld, ritme, muziek of energie. We vormen onze persoonlijkheid en maken keuzes op grond van het schoonheidsideaal. Het schone is subjectief en persoonlijk, alsook cultureel en menselijk. Hoe kan het dat we, onbewust, in alles het schone nastreven? Kunnen we ‘het schone’ vervangen door ‘het juiste’? De zoektocht naar schoonheid is een zoektocht naar verbinding.“een verrassende voorstelling met sterk, intrigerend spel en vol onverwachte wendingen”aldus de jury van Het Debuut.
Caro Derkx-Me, Myself and Sir Roger Scruton
Toneelacademie Maastricht -Performance
Tijdens haar studie komt Caro Derkx in aanraking met het gedachtegoed van de Britse conservatieve filosoof Roger Scruton. Scruton was de scriptiebegeleider van Forum voor Democratie politicus Baudet. Derkx neemt de uitgesproken opvattingen van de filosoof onder de loep en raakt betoverd door zijn wereldbeeld. Kun je je eigen beperkingen ontstijgen en dichter bij de ander komen? Wat is het spanningsveld tussen ‘ik’ en de ‘ander’?Een intieme solo waarin documentaire, theater, video en literatuur op unieke wijze samensmelten.“meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent.”aldus de Theaterkrant, de jury van Het Debuut sluit zich hier volledig bij aan.
Kathlyn Wuyts-Vaste Grond
Academie voor Theater en Dans -Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie Hoe kijk je in de toekomst terug op het leven waar je nu net aan bent begonnen? Kathlyn Wuyts interviewde voor Vaste Grond de service flatbewoners van het woonzorg centrum Regina Coeli in Brugge, de stad waar zij zelf opgroeide. Hun verhalen vormen de basis van een intieme, muzikale voorstelling. Nieuwsgierig, een beetje bang voor de toekomst en met een verlangen naar eenvoud, onderzoekt ze samen met het publiek mogelijke antwoorden op deze vraag. “een liefdevolle, intieme vertelling”aldus de jury van Het Debuut
Over voorgaande edities van Het Debuut“Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent.”-Theaterkrant“Het Debuut. Dat is een prijs met inhoud.”-Volkskrant
Het Debuut is een project van Rudolphi Producties, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers van alle generaties. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast. Met Het Debuut geeft Rudolphi Producties ieder jaar pas afgestudeerde theatermakers een kans om zich verder te ontwikkelen en hun werk te tonen.
Makers die werken onder de vleugels van Rudolphi Producties zijn o.a. Jette Derlagen, Bodil de la Parra, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Marlies Heuer, Magne van den Berg, René van ’t Hof en Stephanie Louwrier.Geselecteerd voor eerdere edities van Het Debuutzijn o.a. Tim Olivier Somer, Tarik Moree,Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, la Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, URLAND en George Tobal.Credits Het Debuutidee, concept: Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen artistieke coaching: Peer van den Berg, marketing: Lisette Brouwer, productie: Productie Collectief -Djoere de Jong, Fiep Nijhof (stage) tourmanagement: Productie Collectief -Lena Meijer techniek: Jeroen Duijvendak, Nienke Tjallingi zakelijk leiding: Marloes Marinussen, organisatie: Theaterzaken Via Rudolphi, fotografie: Diederick Bulstra, grafische vormgeving: Mieke Struik, met dank aan: onze collega en medeoprichter van Het Debuut Maarten van der Cammen (2018), Marcelle Kuiper, Christiaan Mooij, Frank Noorland, Marcus Azzinien alle medewerkers van het ITs Festival

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.