Ruben Hein voor het eerst solo in het theater

Ruben Hein voor het eerst solo in het theater

Ruben Hein gaat vanaf maart de theaters in met zijn eigen solovoorstelling Boventoon. Ruben laat aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen, met de broodnodige zelfspot, zien hoe het voor hem was zijn nieuwe plaat Groundwork Rising te maken. Zijn meest persoonlijke werk tot nu toe.

Voor dit album trok de zanger, pianist en songwriter zich enkele dagen terug in een bos met enkel een rammelende, rode piano. Daar vond hij zijn muzikale basis terug en legde hij de fundering van zijn nieuwe album. In zijn theatertour neemt hij jullie mee naar deze basis.

Een solo theatertour is een spannende stap voor Ruben. “Ik merk dat ik het vooruitzicht van een complete solo theatertour naast heel tof, behoorlijk spannend vind. Niet alleen omdat het in mijn eentje is daarom een wat andere aanpak vereist dan shows zoals ik ze gewend ben, maar omdat het de eerste keer is dat ik wat meer van mezelf laat zien. Verschuilen achter alleen muziek, of de bandleden om me heen, kan niet meer. Met als gevolg dat ik de tijd en rust hebt om dieper op de muziek, en de verhalen eromheen, in te gaan. Dat is voor mij een hele nieuwe, gave en spannende stap in mijn carrière.”

Ruben is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda’s Zomerweek en als winnaar van Wie is de Mol?. Met onder andere één miljoen streams op Spotify afgelopen jaar is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Vanaf dit jaar is Ruben artistiek leider en dirigent bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Boventoon is vanaf 12 maart t/m 18 mei te zien in het theater.

De première is op zondag 24 maart in De Kleine Komedie Amsterdam.

Foto: Yani-Pictures


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.