RTV Rijnmond zendt documentaire uit over het succesvolle muziektheatercollectief CLUB GEWALT

RTV Rijnmond zendt documentaire uit over het succesvolle muziektheatercollectief CLUB GEWALT

Acht jonge theatermakers hebben net een diploma op zak van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als ze besluiten een collectief te vormen; Club Gewalt.
Documentairemaakster Netty van Hoorn volgt het muziektheatercollectief, dat de ambitie heeft om de wereld te veroveren, vanaf het begin op de voet. Van Hoorn brengt de passie, gedrevenheid en dynamiek van de bruisende groep in beeld.

Club Gewalt

Met de voorstelling Carnavalskinderen winnen de acht in 2013 de Vakjuryprijs tijdens het Café Theater Festival. Daarmee krijgen ze een podium bij het Amsterdams Fringe Festival en in New York tijdens het Performa Festival. Ze spelen mee met theatergezelschap Orkater, boeken succes op De Parade en zijn een sensatie tijdens de Operadagen in Rotterdam. Ook de recensies over hun eerste voorstelling Man on Wire zijn zeer lovend “Club Gewalt is op een stijlvolle manier ultramodern en onwijs gaaf” Hein Janssen / De Volkskrant.

Gedreven

Zelf noemen de jonge artiesten hun werk apocalyptisch variété. Ze zijn van grote woorden zonder kapsones. Ze zoeken hun eigen weg met gedrevenheid en discipline maar blijven kritisch en altijd op zoek naar nieuwe vormen.

De documentaire laat zien welke uitdagingen het met zich meebrengt om een startend muziektheatercollectief te vormen en je hoofd boven water te houden.

Club Gewalt is op zaterdag 5 maart om 17.00 uur te zien op TV Rijnmond (elk uur herhaald).

FOTO: Salih Kilic

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.