Royal Opera House presenteert The Queen of Spades en La Traviata op 22 en 30 jan 2019

Ook in 2019 kunt u live in de bioscoop genieten van de meesterlijke opera’s van Royal Opera House vanuit Covent Garden in Londen. Op 22 januari 2019 wordt Tchaikovsky’s meest ambitieuze opera The Queen of Spades ten gehore gebracht met in de hoofdrol de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (Prix d’Amis 2018). Op 30 januari 2019 is het de beurt aan Verdi’s geliefde en hartverscheurende opera La Traviata met niemand minder dan operalegende Plácido Domingo.

Queen of Spades en La Traviata persbericht.JPG

Over The Queen of Spades
In Tchaikovsky’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke zit de straatarme soldaat Herman (Aleksanders Antonenko) klem tussen zijn liefde voor de beeldschone Liza (Eva-Maria Westbroek) en een destructief idée-fixe. The Queen Of Spades (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en laat onder leiding van muzikaal directeur Antonio Pappano Tchaikovsky’s mooiste muziek, intieme aria’s en gepassioneerde duetten horen. Een aangrijpend portret van een getormenteerde artiest, uitgebeeld in een beklemmend spookverhaal.

The Queen of Spades wordt in het Russisch gezongen en in het Nederlands ondertiteld. De voorstelling duurt inclusief pauze ongeveer 3 uur en 30 minuten en is live en wereldwijd op dinsdag 22 januari 2019 om 19:40 uur in de bioscoop te zien.

Over La TraviataVeel operaliefhebbers menen dat La Traviata Verdi’s grootste opera is. Het muziekdrama uit 3 bedrijven vertelt het verhaal van de Parijse courtisane Violetta (Ermonela Jaho) en haar tragische liefdesaffaire met de van adel afkomstige Alfredo Germont (Charles Castronovo). Hun romantische idylle op het platteland eindigt abrupt als Alfredo’s vader Giorgio (Plácido Domingo) de doodzieke Violetta smeekt Alfredo te verlaten voor de bestwil van zijn familie. De opera bevat enkele van Verdi’s meest geïnspireerde aria’s, waaronder Violetta’s ‘Sempre libera’ en ‘Addio del passato’. Weelderige historische decors en kostuums dragen bij aan de geloofwaardigheid van dit ontroerende, op waarheid gebaseerd verhaal.

La Traviata wordt in het Italiaans gezongen en in het Nederlands ondertiteld. De voorstelling duurt, inclusief twee pauzes, 3 uur en 20 minuten en is live en wereldwijd op woensdag 30 januari 2019 om 19:40 uur in de bioscoop te zien.

Royal Opera House
Royal Opera House ‘live in de bioscoop’ biedt het publiek de beste plaatsen in de zaal, en tevens exclusieve kijkjes achter de schermen, interviews en gedetailleerde close-ups van de artiesten. Voor elk publiek is er wel een bioscoop in de buurt om een voorstelling bij te wonen. In 2017/18 zagen meer dan één miljoen mensen wereldwijd een opera- of balletproductie van Royal Opera House in één van de meer dan 1.500 bioscopen in 51 landen.

Voor meer informatie ga je naar de geheel vernieuwde site: http://royaloperahouse.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.