Royal Ballet, exclusief online te bewonderen op 27 en 30 april

Royal Ballet, exclusief online te bewonderen op 27 en 30 april

De nieuwste productie van De Dutch Don’t Dance Division

Den Haag – Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division ontwikkelde de afgelopen maanden, in samenwerking met Tweekoppig, hun nieuwste productie ‘Royal Ballet’. Een verzameling tussen eerder vertoonde stukken en compleet nieuwe choreografieën. Stuk voor stuk geschreven óf aangepast om online te vertonen.

Het produceren van een 100% digitale voorstelling vergt een groot aanpassingsvermogen. Niet alleen van de choreografen maar ook van de dansers en het hele productieteam daaromheen. De camera wordt onderdeel van de choreografie, locaties spelen een hele andere rol en dan niet te vergeten het lichtplan. Compleet afwijkend van wat je in het theater zou verwachten. Alles met als doel om een intense theaterbeleving te creëren vanuit de huiskamer van de kijker!

Royal Ballet is een 60 minuten durende voorstelling die exclusief te zien is op Koningsdag (27 april 2021) en voormalig Koninginnedag (30 april 2021). “Wij nemen de kijker mee in een unieke, online beleving waarin klassiek ballet en moderne dans met elkaar worden afgewisseld. Door alle stukken vooraf op te nemen op verschillende locaties, is het ons gelukt om een de productie naar een hoger niveau te tillen. We creëren een online beleving die we in de theaters niet hadden kunnen evenaren.” aldus Thom Stuart, artistiek directeur van De Dutch Don’t Dance Division.

Ook Takis Tap, creatief directeur van Tweekoppig, is trots op de gezamenlijke productie: “Het is altijd weer een enorm gave uitdaging om de prachtige choreografieën van De Dutch Don’t Dance Division naar film te vertalen. Door de dansers op de juiste manier te vangen in camera houden we het voor de kijker spannend. Er is tegenwoordig zoveel meer mogelijk met video waardoor je een ervaring creëert die niet te vergelijken is met die in een theater.”

In gesprek met de dansers en choreografen

Na afloop van de voorstelling zitten de 7 jonge danstalenten en 3 topchoreografen voor de kijker klaar om in gesprek te gaan. Uiteraard online, waarbij ze gebruikmaken van Facebook. Zo bieden ze de kijker de unieke kans om na te praten over de voorstelling en vragen te stellen over de productie.

Support De Dutch Don’t Dance Division

Dat het afgelopen jaar uitdagend is geweest voor de culturele sector is geen verrassing. Toch heeft De Dutch Don’t Dance Division niet stilgezeten. Ze hebben keihard geknokt voor hun voortbestaan en er alles aan gedaan om bijzondere producties te kunnen realiseren voor hun trouwe supporters. Dit was niet gelukt zonder de vrijwillige donaties van hun fans.

Om ook in de toekomst unieke dansproducties te kunnen creëren, is De Dutch Don’t Dance Division nog steeds op zoek naar support. Ze moedigen fans daarom ook aan om, samen met familie en vrienden, een kaartje te kopen voor Royal Ballet. Kaartjes zijn €15,- per stuk. Daarnaast is er tijdens de livestream de mogelijkheid om nog een donatie te doen.

Voor organisaties is er de mogelijkheid om De Dutch Don’t Dance Division te sponsoren. Neem direct contact op via zakelijk@ddddd.nu om de mogelijkheden te bespreken.

Over De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division is een Haags dansgezelschap dat in 1996 is opgericht door Rinus Sprong en Thom Stuart. Ze produceren multidisciplinaire dansvoorstellingen voor theaters maar ook andere bijzondere locaties. Daarnaast ontwikkelden ze diverse educatieve programma’s voor scholen. Ze werken zowel met jonge professionele dansers als amateurdansers. Al hun activiteiten vallen binnen de Stichting Dutch Don’t Dance Division, die een een culturele ANBI status heeft.

Over Tweekoppig

Tweekoppig is een samenwerking tussen takistap en floorvanwakeren. Bij Tweekoppig komen marketingstrategie en video samen. Ze helpen opdrachtgevers met het bepalen van hun lange termijn doel en vertalen dit naar rake content. Van hoogwaardige videoproducties, tot frisse websites, toffe fotografie en treffende copy.

FOTO:©Takis Tap

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.