Roxanne Karsten over haar rol in One de Musical

Roxanne Karsten over haar rol in One de Musical

In Studio’s Aalsmeer is nog tot en met 26 juni One de Musical te zien. Een verhaal over verraad en bedrog, passie en eeuwige liefde. Alles of niks. Eerder spraken we al met actrice Nina Kraak, zij is ensemblelid en cover voor de rol van Neferet. Ook Roxanne Karsten speelt in het ensemble van One de Musical,ook haar spraken we over haar rol in deze voorstelling.

De bijna 22-jarige actrice komt uit Amsterdam en studeerde daar ook. Aan het Lucia Marthas Institute voor Performing Arts behaalde zij haar bachelor in Performing Arts. Momenteel is zij niet alleen te zien als ensemblelid in de voorstelling One, maar mag zij ook als cover de rol van Toeya op zich nemen. Hoe gaat zoiets in zijn werk, hoe word je cover voor een rol? Roxanne vertelt: ”Bij de auditie voor One de Musical ben ik oorspronkelijk voor de ensembleaudities gekomen. Hier wordt zowel een dansronde als een zangronde gehouden. Daarna heeft de productie een voorstel gemaakt voor zowel ensemble/danseres als cover Toeya.” Roxanne speelt de rol van Toeya wanneer de vaste hoofdrolspeelster, Zoï Duister, er niet kan zijn, bijvoorbeeld wegens ziekte of een vrije dag. Soms kan het dus zijn dat het publiek niet iedereen op het toneel zal zien van de eerste cast. Hoe kijkt zij hier tegenaan? “Ik vind het zelf heel leuk dat het beeld van de theaterwereld, door middel van covers, verbreed wordt!” Mocht iemand speciaal voor iemand komen, dan raadt ze aan om voor de zekerheid even te checken wie er speelt. Covers worden niet zomaar aan iemand toebedeeld, hier wordt door de productie ook goed gekeken wie in de rol past. Het publiek zal dus ook met een cover op het toneel een goede voorstelling zien van dezelfde kwaliteit. Het spelen van meer dan alleen een ensemblerol heeft ook gevolgen voor de voorbereiding van de acteurs, hoe bereid Roxanne zich voor op de voorstellingen in beide rollen?

“Als cover wordt er tijdens de repetities vaak meer zelfstandig gerepeteerd. Er kan af en toe meegekeken worden bij de repetities van de vaste rollen, maar meestal zijn de covers zelf druk met de ensemble repetities.” De desbetreffende acteur in de coverrol heeft een extra voorbereiding en dat pakt iedereen op zijn eigen manier aan. Roxanne vertelt dat zij het uitwerken van het persoonlijke achtergrondverhaal van beide rollen erg belangrijk vindt. Zowel voor haar ensemblerol Samsara als voor haar coverrol Toeya. “De achtergrondverhalen van Toeya en Samsara zijn totaal verschillend, waardoor ik deze rollen makkelijk kan scheiden en onthouden.” Het kost meer energie, maar brengt ook weer mooie dingen met zich mee om een coverrol te mogen spelen, zoals nieuwe ervaringen die weer te gebruiken zijn in toekomstige rollen. Heeft Roxanne al nieuwe plannen voor de toekomst? “Ik heb zeker hele mooie vooruitzichten waar ik erg enthousiast over ben. Dit mag ik momenteel nog niet vertellen, maar binnenkort mag ik het wel bekend maken! Dit zal op de socials verschijnen dus houd vooral mijn account op instagram in de gaten: @roxannekarstenn”. Maar eerst zal Roxanne de komende drie weken nog te zien te zijn in het eerste LED-box theater ter wereld in Aalsmeer, waar One de Musical nog te zien zal zijn tot en met 26 juni.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.