Rosa da Silva, Winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival, sluit zich aan bij Theaterbureau De Mannen.

Op het Amsterdams Kleinkunst Festival wint Rosa da Silva de jury- en publieksprijs in een sterke finale in De Kleine Komedie. Bij Theaterbureau De Mannen gaat ze werken aan haar eerste avondvullende theaterprogramma; de première staat gepland voor het najaar van 2020. Vanaf oktober 2019 is Rosa, met de andere twee finalisten, te zien in de AKF Finalistentournee.

De Portugees-Nederlandse Rosa da Silva groeide op in Klazienaveen. Als kind wilde ze een ster worden en deed ze mee aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er werd gelachen om haar afkomst. Ze ging naar de Toneelschool in Amsterdam en probeerde daar af te rekenen met haar Drentse roots. Tevergeefs. Kan je een ster zijn als je altijd wil voldoen aan wat anderen van je willen zien? Ze maakte een voorstelling over jezelf verloochenen en je anders voordoen dan je bent.

In De Volkskrant noemt Joris Henquet de fado die Rosa (uiteindelijk dan toch) zingt “Verpletterend mooi”. Volgens De Telegraaf steekt zij met haar optreden “met kop en schouders boven de twee andere finalisten uit” en de festivaljury ziet in Rosa een “veelzijdig talent dat van het podium af spat”. Rosa’s overstap van musical naar kleinkunst heeft ook de zegen van kenner Patrick van den Hanenberg (Theaterkrant) : “Hier is ze helemaal de baas van het podium”.

Rosa da Silva studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Vlak voor haar afstuderen kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theaterstuk Anne. Het seizoen erop speelde ze hoofdrollen in de musicals De Tweeling en Rent. In de zomer van 2017 en 2018 speelde ze in de muziektheatervoorstelling Het Pauperparadijs. Op televisie was Rosa te zien in o.a. Danni Lowinski, Echt niet ok en De Grote Fuck Valentijn Comedy Show.
Theaterbureau De Mannen vertegenwoordigt vooraanstaande toneelgezelschappen, cabaretiers en (muziek)theatermakers en coacht jong talent. Het is het vaste impresariaat van o.a. Herman Finkers, Herman van Veen, Sanne Wallis de Vries, Jeroen van Merwijk, Johan Goossens, Soundos, Nasrdin Dchar en Tania Kross.

Foto: Jaap Reedijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.