Roos van Erkel en Jim Bakkum in Het Meisje Met Het Rode Haar

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment presenteert hoofdrollen voor intieme muziektheaterproductie over verzetsheldin Hannie Schaft
Vandaag maakt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken in Het Meisje Met Het Rode Haar. De nieuwe intieme muziektheaterproductie van de theaterproducent vertelt het verhaal van Hannie Schaft, een van de grootste verzetsheldinnen van ons land. De felbegeerde hoofdrol van Hannie zal worden gespeeld door Roos van Erkel, bekend van onder andere Moeder, ik wil bij de Revue en Het Bombardement. Naast Roos vertolkt Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol van Hannie’s medeverzetsstrijder Hugo. Eerder werd al bekend gemaakt dat Sjoerd Pleijsier te zien zal zijn als onder meer vader Schaft. Het Meisje Met Het Rode Haar gaat in oktober 2015 in première in Stadsschouwburg Haarlem en reist tot en met maart 2016 langs de Nederlandse theaters.
“Het wordt een aangrijpende en intense voorstelling. Roos van Erkel is gekozen na uitgebreide audities. De chemie tussen haar en Jim Bakkum bleek precies waar we naar zochten en uiteraard hopen we met dit talentvolle tweetal ook een jonger publiek aan te spreken, omdat dit een belangrijk historistisch verhaal is dat ook in de huidige tijd zijn relevantie heeft. Binnenkort wordt de cast verder aangevuld met een aantal mooie namen”, aldus artistiek leider en medeproducent Hans Cornelissen. Roos van Erkel zal per 1 augustus 2015 de musical Moeder, Ik Wil Bij De Revue, waarin ze nu te zien is, vroegtijdig verlaten om deze rol te kunnen gaan spelen.
Jannetje Johanna (Hannie) Schaft, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘het meisje met het rode haar’, was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog nam zij actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen. Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal. Over haar leven zijn verschillende boeken en films verschenen. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk in de hoofdrol.
Het script is van de hand van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en Paul van Ewijk voert de regie.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent de theaterkomedie Kinderen geen Bezwaar, een succesreprise van De Jantjes, de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst en het Franse chansonprogramma Vive la France. Afgelopen weken maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 ook een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction en het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, te brengen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.