Roos Schlikker en songwriter Bløf schrijven Soof de musical

Roos Schlikker en songwriter Bløf schrijven Soof de musical

Uitnodiging aan publiek om script en liedjes te beoordelen in proefvoorstellingen

Auteur, columnist en scriptschrijver Roos Schlikker en oprichter van de populaire Zeeuwse band Bløf, Peter Slager, maken deel uit van het creatieve team van Soof, de musical. Vanaf 22 november is de voorstelling met Maike Boerdam in de hoofdrol een maand lang te zien als proefvoorstelling, eerst in Rotterdam en daarna in Breda. Samen met Erris van Ginkel (o.a. Op een mooie pinksterdag, Dansen met de vijand) bewerkte ze hiervoor het script van de eerste film. Van Ginkel en Schlikker vormen sinds 2016 een vast schrijversduo in de theaterwereld. Peter Slager, als componist en tekstschrijver mede-verantwoordelijk voor alle hits van Bløf, is samen met singer-songwriter Ed Struijlaart, degene die de songs voor de musical schrijft en componeert.
 
Peter Slager: “Toen Ed en ik werden gevraagd waren we even bang dat we echte musicalssongs moesten gaan schrijven. Daar houden wij namelijk niet zo van. Maar Soof wordt een musical met songs geschikt voor musical, zonder dat je denkt: dat is nou echt een musicalnummer. We zijn inmiddels bijna klaar met de liedjes en ik moet zeggen: het verhaal van Soof gaat over de schoonheid van imperfectie, en de liedjes sluiten daar op hun eigen manier bij aan. We hebben gebruik gemaakt van een heel breed scala aan muzikale smaken, en ik ben erg benieuwd hoe dat straks uitpakt.”
 
Maaike van Langen – regie
De regie van de Soof, de musical is in handen van Maaike van Langen (o.a. het Nationale Toneel, De Theatercompagnie) en Pim Veulings (o.a. De Tweeling, Orkater), is verantwoordelijk voor de choreografie. Decorontwerper Thomas Rupert (o.a. RoTheater) heeft voor het pop-up theater in Rotterdam een grootse set ontworpen waarbij het publiek daadwerkelijk plaatsneemt in de keuken van Soof en een hapje mee eet. De kostuums zijn van Miek Uittenhout en Wim Veenhof is muzikaal leider en verantwoordelijk voor de arrangementen.
 
Soof – Unieke eerste proefvoorstellingen – naar Amerikaans voorbeeld
De eerste voorstellingen van Soof, de makers noemen het proefvoorstellingen, zijn te zien van 22 november tot 17 december in Rotterdam en Breda. Deze zijn bedoeld om de voorstelling, die al helemaal klaar is, te kunnen testen en tot in detail uit te kunnen werken. Luxor Theater Rotterdam en Chassé Theater Breda, zijn net als Parkstad Limburg Theaters, co-producenten van de voorstelling. In deze twee eerstgenoemde theaters kan het publiek al vanaf 25 euro de proefvoorstellingen bijwonen. Na afloop zal het om zijn mening worden gevraagd. Op basis van onder andere deze publieksreacties passen de makers bijvoorbeeld het script en de muziek aan. Op Broadway en in Londen worden bijna alle nieuwe shows op deze manier ontwikkeld. Nederland kent deze traditie niet. Er kunnen al kaarten voor de voorstellingen in Rotterdam en Breda worden gekocht ( zie www.soofdemusical.nl)
 
Soof, de musical
Soof, de musical is, net als de eerste film waarop het script gebaseerd is, een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Maike Boerdam, als Soof; een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk, ze is getrouwd met Casper (Matteo van der Grijn) staat onder behoorlijke spanning. Haar feministisch moeder (Henriëtte Tol) helpt haar, of toch niet? Het publiek beleeft Soofs dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor. De voorstelling wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met drie genoemde theaters. De film was van de hand van Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films. Soof, de musical gaat 18 november 2018 in première.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.