Roodkapje de musical –  waar de totaalbeleving de voorstelling overstijgt!

Roodkapje de musical – waar de totaalbeleving de voorstelling overstijgt!

Recensie: Nikki de Groot

Het zonnetje schijnt en het Parktheater is omgetoverd tot een waar paleis voor de toestroom prinsesjes die zich in het theater verzamelen. Van Hoorne Entertainment komt na acht jaar opnieuw met de spookjesmusical Roodkapje! Op zondag 25 september ging de musical in première in het Parktheater in Eindhoven. Junior staat voor het theater alle kinderen en hun lakeien te ontvangen, het belooft een sprookjesachtige middag te worden.

Roodkapjes, Wolven en vele andere prinsessen waren te zien in de foyer van het Parktheater voor aanvang. Alle kinderen die niet verkleed waren hadden hun mooiste jurkje of pakje aangetrokken en de kinderen konden geschminkt worden. Dat Oma samen met twee dorpslieden door de foyer liepen maakte het plaatje compleet. Van Hoorne Entertainment slaagt er weer in om een fantastische totaalbeleving neer te zetten, en dat terwijl de voorstelling nog niet eens is begonnen.

Roodkapje gaat over.. ja, moet dit nog vertelt worden? Iedereen kent het sprookje van vroeger. Vroeger werd het verhaal al voorgelezen aan de ouders van nu. En deze ouders lezen het verhaal weer voor aan hun kinderen. Van Hoorne Entertainment weet er echter net een andere twist aan te geven, zodat het niet volkomen voorspelbaar is. Vegetarische wolf Gerrit, gespeeld door Michael van Hoorne, en zijn vrouw wolf Tina, gespeeld door Sandra Dijkstra, zorgen voor een nieuwe twist. Het is een komisch duo, maar vallen vaak in herhaling.

De voorstelling zit verder prima in elkaar, de zang is goed, de kleding ziet er goed uit net als het decor dat ook nog efficiënt is. De liedjes, en dan met name ‘Vrolijk liedje’ blijft in je hoofd hangen en neemt je mee de zaal uit. Dat is niet het enige, want de kinderen en ouders mogen ook foto’s maken tijdens de voorstelling. Het gevolg hiervan is dat de mooie prinsesjes de halve voorstelling met hun telefoon in de hand zitten. Voor de kinderen vast heel leuk, maar theater normen worden op deze manier niet echt meegegeven.

Tot slot konden de kinderen nog op de foto met de cast, en werd tijdens het prinsen en prinsessen bal de voetjes moe gedanst. Een complete dag met entertainment vanaf het moment dat je het theater betreedt.

Meer informatie? Kijk voor de speellijst op: https://www.vanhoorne.com/theater/roodkapje/speellijst-28/

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.