Roodkapje, Asssepoester, Lakei, Heks, Sneeuwwitje en Hans & Grietje uit de Efteling bezoeken sprookjesplaatsen   op Dag van het Sprookje

Roodkapje, Asssepoester, Lakei, Heks, Sneeuwwitje en Hans & Grietje uit de Efteling bezoeken sprookjesplaatsen op Dag van het Sprookje

Vandaag, op de Dag van het Sprookje, trokken Roodkapje, Assepoester, Lakei, Heks, Sneeuwwitje en Hans & Grietje het land in om aandacht te vragen voor het sprookje. Zij bezochten sprookjesachtige plaatsen, zoals Hongerige Wolf (Groningen), Keizerrijk (Zeeland), Heksenberg en Lakei (Limburg), Nieuw Lekkerland (Zuid Holland) en zelfs het plaatsje Appels in België. Namens alle Sprookjesbosbewoners uit Kaatsheuvel overhandigden zij een plaatsnaambord waarmee de Efteling voor altijd ‘in sprookjes verbonden’ zal zijn met deze sprookjesplaatsen. De burgemeesters, wethouders en andere hoogwaardigheidsbekleders namen het enthousiast in ontvangst en lazen voor uit het sprookjesboek van de Efteling. De Efteling, al 63 jaar hoeder van het Sprookje, vroeg vandaag aandacht voor het cultureel erfgoed dat alleen kan blijven bestaan als mensen sprookjes blijven (voor)lezen. Samen met kinderen van plaatselijke basisscholen ontstond een gezellig feestje. Van de overhandiging werd verslag gedaan door Efteling Kids Radio, dat precies op deze dag haar zevende verjaardag vierde.

 

Ook andere sprookjesachtige dorpjes werden bezocht:

Roodkapje bezocht Hongerige Wolf – gemeente Oldambt, Groningen

Assepoester bezocht Lakei – gemeente Bergen, Limburg

Heks bezocht Heksenberg – gemeente Heerlen, Limburg

Lakei bezocht Keizerrijk – gemeente Hulst, Zeeland

Hans & Grietje bezochten Nieuw Lekkerland – gem. Molenwaard, Zuid Holland

Sneeuwwitje bezocht Appels – gemeente Dendermonde, België

 

Achtergrond

Op zeven juli (7/7) is het officieel de Dag van het Sprookje. Zeven is een magisch getal.

Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht en in sprookjes vaak voorkomend. Bijvoorbeeld de zeven Dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zevenmijlslaarzen van Reus van Klein Duimpje.

Sinds 2007 viert de Efteling op 7/7 De Dag van het Sprookje, nu dus voor de zevende keer. Daarom trokken de Sprookjesbosbewoners het land in om zeven sprookjesachtige plaatsen met elkaar te verbinden.

20150707AssepoesteropbezoekbijBurgemeesterPelzerinLakei20150707HeksbezochtkinderwethoudervanHeksenberg

20150707LakeibrengtplaatsnaambordvoorKeizerrijkopDagvanhetSprookje(2)20150707RoodkapjebezochtwethouderKeesSwagermanuitOldambt(1)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.