Ron Boszhard wordt ambassadeur van de Nationale Sport Loterij

Ron Boszhard wordt ambassadeur van de Nationale Sport Loterij

Televisiepresentator zet zich in voor door corona getroffen sportverenigingen

Hij is het gezicht van de Nationale Sport Loterij. Televisiepresentator Ron Boszhard roept het publiek vanaf maandag via commercials op radio en televisie op om massaal hun eigen sportvereniging te steunen. ,,Alle cluppies hebben het heel hard nodig.” De amateursport kan in deze bijzondere tijden wel een steuntje in de rug gebruiken, zegt Boszhard. ,,Bewegen is nu belangrijker dan ooit.” De Nationale Sport Loterij is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor sportverenigingen die het door alle beperkende maatregelen zwaar hebben. Een lot kost tien euro. Daarvan gaat zeven euro direct naar de vereniging die deelnemers zelf uitkiezen. ,,Hun eigen cluppie dus.” 

Boszhard voelt zich betrokken bij de amateursport in Nederland. Dat blijkt direct tijdens de opnames voor de commercials voor de Nationale Sport Loterij. Hij duwt een bak met ballen over een voetbalveld en bekijkt de kleedkamers van de club waar opnames plaats vinden. ,,Deze verenigingen zijn ontzettend belangrijk voor mensen. Ze draaien op vrijwilligers en zijn afhankelijk van contributies, kantine inkomsten en sponsoren. Door corona is dat allemaal onder druk komen te staan.” Boszhard onderstreept dat het belang van sport juist nu groot is: ,,Het is belangrijk dat verenigingen overeind blijven. En mensen van alle leeftijden op een laagdrempelige manier kunnen blijven bewegen. Bij hun eigen cluppie. Juist daarom vind ik de Nationale Sport Loterij zo’n leuk idee. Mensen kunnen hun eigen vereniging steunen. En maken tegelijkertijd kans op mooie prijzen.” De televisiepresentator voelt zich verbonden met het verenigingsleven. ,,Mensen weten dat ik veel affiniteit voel met de amateursport. Met de Nationale Sport Loterij kan ik actief een steentje bijdragen aan het overeind houden van sportclubs in Nederland. Dat is hard nodig.” Hij wijst op het persoonlijke en regionale karakter van de loterij. ,,Juist dat element spreekt me erg aan. Verenigingen kunnen een eigen doel aan de actie koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de kleedkamers. Op de site zie je precies hoeveel geld er is opgehaald en hoeveel nog nodig is om het beoogde doel te behalen.” Boszhard roept verenigingen op om de Nationale Sport Loterij te delen onder hun achterban. ,,Samen gaan we voor succes. En halen we zoveel mogelijk geld op voor de amateursport in Nederland.”

Over de Nationale Sport Loterij

De Nationale Sport Loterij is een online-initiatief. Op het platform selecteren deelnemers het aantal loten dat ze willen kopen. Het bestelproces is eenvoudig en duurt niet langer dan een minuut. Een lot kost tien euro. Daarvan gaat zeven euro direct naar de sportvereniging die de deelnemer zelf kiest. Na het afronden van de betaling kan meteen via de site van de Nationale Sport Loterij worden gestemd. Wanneer een vereniging onverhoopt niet in de lijst staat dan kan deze alsnog worden toegevoegd. Tussenstanden (loten en opbrengst) worden real-time op de site weergegeven. Alles is volledig transparant en geschiedt onder notarieel toezicht van Verhees Notarissen. De Nationale Sport Loterij biedt de mogelijkheid aan clubs om een specifiek doel aan de actie te koppelen. Heeft een vereniging een concreet doel aan de actie gekoppeld? Dan wordt dat in het overzicht vermeld. Inclusief het benodigde bedrag en hoeveel loten nog nodig zijn om dit doel te behalen. De trekking vindt plaats op 24 september 2021. Deelnemers maken kans op grote prijzen, waaronder splinternieuwe auto’s en iPhones. De opbrengsten voor verenigingen worden wekelijks uitbetaald. Er zijn slechts 600.000 loten beschikbaar. Iedereen van 18 jaar en ouder mag meedoen. De Nationale Sport Loterij is opgericht om heel direct en op korte termijn inkomsten te genereren voor clubs. Elke sport – van bijvoorbeeld voetbal tot hockey en van roeien tot rugby – kan meedoen, mits het om amateursport gaat en de vereniging het algemeen belang dient (lees: geen winstoogmerk heeft). De Nationale Sport Loterij heeft een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.