‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’ in theaters door het land

Culturen versmelten in relevante jeugdtheatervoorstelling van Witte Raaf

Op zondag 27 januari begint theatergroep Witte Raaf met een tour langs scholen en theaters in het land met de voorstelling ‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen tot 31 maart samen met hun docenten en/of (groot)ouders genieten van twee mythes over onmogelijke liefdes uit verschillende culturen die samensmelten tot één muzikale voorstelling over twee jongens die de liefde verkennen. Een voorstelling vol muziek, poëzie, onhandigheid en haantjesgedrag.

Theatergroep Witte Raaf vermengt Shakespeare’s ‘Romeo en Julia’ met de oosterse gedichten over ‘Layla en Majnun’ van de Perzische dichter Nizami. Het verhaal van Layla en Majnun is in het westen vrij onbekend, maar in de oosterse wereld juist heel beroemd. Witte Raaf wil met dit prachtige verhaal uit de rijke beschaving van de Arabische cultuur een opening bieden. Regisseur Rosa Peters: “Wij kiezen voor een ontmoeting tussen oost en west door de jongens uit beide verhalen (gespeeld door Freek den Hartogh en Amro Kasr) samen te brengen in ‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’. Beide mythes over onmogelijke liefdes worden gezien als elkaars gelijken, maar verschillen ook in vele opzichten van elkaar. Liefde is universeel. Laten we de verschillen én overeenkomsten tussen oost en west verkennen, invoelbaar maken, vieren en vooral ook onderzoeken hoe ze kunnen samensmelten.”

Romeo strandt met zijn kapotte brommer bij de schuilplaats van Majnun. Beide jongens zijn op de vlucht, omdat hun liefde hen verboden wordt. Hun ideeën en de werelden waar ze vandaan komen verschillen, maar ze begrijpen elkaars honger naar liefde als geen ander. Wat zou je doen als je haar weer ziet? Wat zou je zeggen? Ze staan beiden midden in hun beroemde verhaal en nu fantaseren ze samen hun toekomst bij elkaar. Met gedichten en gitaren brengen zij hun meisjes tot leven…

Theatertour
Witte Raaf speelt de voorstelling in theaters door het hele land voor scholen zodat zoveel mogelijk leerlingen kennis kunnen maken met de mythes van Romeo & Julia en Layla & Majnun en de Arabische cultuur. Daarnaast spelen ze de voorstelling ook tien keer in theaters waarbij alle kinderen en hun (groot)ouders welkom zijn. De voorstellingen waar iedereen bij kan zijn worden gespeeld op de volgende locaties:

– Theater De Meervaart, Amsterdam, zondag 27 januari, 14.30 uur
– Jeugdtheater De Krakeling, Amsterdam, zaterdag 9 februari, 16.00 uur (première)
– Theater Zuidplein, Rotterdam, zondag 17 februari, 14.15 uur
– Zaantheater, Zaandam, zondag 3 maart, 14.00 en 16.00 uur
– Cultuurpodium In de Lugt, Rotterdam, zondag 10 maart, 11.00 uur
– Theater Peeriscoop, Gorinchem, zondag 24 maart, 14.00 uur
– Laaktheater, Den Haag, woensdag 27 maart, 10.30 en 14.30 uur
– Hofpleintheater, Rotterdam, zondag 31 maart, 15.00 uur

Kaarten zijn te koop bij de desbetreffende theaters.

Theatergroep Witte Raaf
Witte Raaf maakt mythisch muziektheater voor jong en oud. Op aansprekende, komische en ontroerende wijze verbinden ze mythen en sagen met muziek van betekenisvolle componisten uit de (pop)geschiedenis. In hun voorstellingen werkten ze eerder met muziek van o.a. Johnny Cash, Queen en The Beatles. Zo worden grote onderwerpen, belangrijke klassiekers en toonaangevende namen een feest voor de hele familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.