Roddels, gênante situaties en hilarische anekdotes in Liften

Het komische theaterstuk “Liften” is donderdagavond in Schouwburg Amstelveen in première gegaan!

Na een zeer geslaagd succes van ’n Zomer Zonder Vrouw en Toms Magische Speelgoedwinkel komt I&L Entertainment met een nieuwe opvolger Liften in de theaters. Zet drie totaal verschillende vrouwen bij elkaar in een vastzittende lift en kijk wat er gebeurt.

Joke de Kruijf, Mariska van Kolck en Marleen van de Loo spelen drie dames die komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. Het zijn volstrekt onbekenden van elkaar, maar in deze hachelijke situatie, blijken ze middels de sappige gossip, de herkenbare (soms gênante) situaties en overtreffend hilarische anekdotes veel overeenkomsten te hebben. Het zijn scherpe onderwerpen die worden besproken, gevolgd door rake confrontaties die met veel humor uitmonden in oprechte gesprekken: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. terwijl de dames wachten op hun ‘redding’ wordt uw lachgrens in deze muzikale komedie behoorlijk ‘gelift’. Iedere vrouw heeft zo haar eigen verhaal; Veronique Défort, gespeeld door Mariska van Kolck, is een succesvolle zangeres, die het aan de stok heeft met de vaderlandse pers. Karlijn, gespeeld door Marleen van der Loo, een uiterst onzekere vrouw, die een relatie heeft met een veel jongere man en als laatste Saskia gespeeld door Joke de Kruijf, getrouwd met een chirurg, maar niet echt gelukkig is.

Deze voorstelling staat omschreven als muzikale komedie, helaas wordt dit niet echt waar gemaakt door teveel dingen die gebeuren, teveel verhalen door elkaar, waardoor het erg warrig is en je niet de kans krijgt als publiek, om alles goed te kunnen begrijpen. De contrasten zijn veel te groot, tussen de komische scenes en de dramatische scenes.

Er staan drie fantastisch goede actrices op het toneel, die stuk voor stuk garant staan voor heel wat jaren kwaliteit theater. Op hun zang en acteerwerk is totaal niets aan te merken. Helaas ligt het puur aan het script, dat deze voorstelling niet het gewenste effect geeft. Hopelijk is er nog ruimte voor kleine wijzigingen, zodat er meer ruimte is voor de actrices om tot hun recht te komen.

voor meer informatie: 
http://www.il-entertainment.nl/liften-de-muzikale-komedie.html

FOTO: Sabine Vercouteren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.