Robin Hood met een verrassend einde.

Robin Hood met een verrassend einde.

Recensie: Mieke van der Raay

Stichting Het Musical Collectief bracht afgelopen dagen Robin Hood weer een keer tot leven in theater De Nieuwe Regentes te Den Haag.
21 spelers in de leeftijd van 18 tot 49, lieten ons weer genieten van dit beroemde verhaal.
De musical Robin Hood is geschreven door Jeroen Smits en Ajolt Elsakkers en voor het eerst uitgevoerd in 2003.

Het is het jaar 1192 en de situatie in Engeland is zeer slecht. Koning Richard Leeuwenhart is op kruistocht en zijn gewetenloze broer, Prins John, heeft de macht in handen. Het volk zucht onder erbarmelijke omstandigheden.
Maar niet iedereen legt zich neer bij het corrupte gezag. Robin Hood is een geheimzinnige struikrover die van de rijken steelt en aan de armen geeft. Niemand weet dat Robin Hood eigenlijk vooraanstaand edelman Robert Locksley is, die op het punt staat in het huwelijk te treden met de mooie jonkvrouw Marian, die na de dood van haar vader een van de belangrijkste groot grond bezitsters van Engeland is.
De bruiloft wordt bruut verstoord, doordat de geheime identiteit van Robert is verraden en de sheriff hem komt arresteren. Robert weet echter te vluchten en zweert dat hij zijn strijd als Robin zal voortzetten en met Marian zal trouwen.

In een mooi en wisselend decor wisten de spelers het publiek te boeien met hun goede spel en zang en dat in prachtige kostuums.
De passie voor theater straalde van iedere speler af.
Het was duidelijk zichtbaar dat ze zeven maanden hard gerepeteerd hadden, en daardoor duidelijk goed op elkaar waren ingespeeld.
Alles werd begeleid door een groot orkest wat achteraan op het podium tussen het decor zat.
Enige minpuntjes lag niet aan de spelers maar aan de techniek, het geluid was niet altijd even goed, en het licht was te donker ingesteld zodat je niet altijd goed achteraan kon zien wat er gebeurde.

 

Stichting Het Musical Collectief is nog jong: opgericht begin 2014. Sinds 12 september 2014 zijn ze een officiële stichting. Met dit initiatief willen ze een toegankelijk platform bieden aan iedereen die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van theater en muziek.

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.