Robin Hood; een musical vol spanning en avontuur

Robin Hood; een musical vol spanning en avontuur

Recensie: Robin Swiers

Zaterdag 31 Oktober ging in het Theater aan de Parade in Den Bosch de nieuwe musical ‘Robin Hood en het verdwenen goud’ in Première. Robin Hood en het verdwenen goud is de 2e Musical Productie van I&L entertainment. Daarmee volgt hij Arthur en de strijd om Camelot op.

Als haar vader voor werk naar het buitenland vertrekt, moet het stadsmeisje Robin de zomer doorbrengen bij haar oma in het dorpje Nottingham. Het dorp is een toeristische trekpleister omdat Robin Hood er vroeger heeft gewoond.

De nieuwe burgemeester van Nottingham, John, heeft besloten om de arme mensen uit hun huizen te zetten zodat hij er een groot Attractiepark kan bouwen. Als Robin achter zijn plannen komt wil ze de mensen uit het dorp redden. Om dit voor elkaar te krijgen moet ze op zoek naar de legendarische schat van Robin Hood. Als ze tijdens haar reis een mysterieus dagboek vindt is dat het begin van een groots avontuur waarbij ze van de ene in de andere verbazing valt. Heden en verleden komen op magische wijze samen.

Daarmee geeft I&L entertainment een nieuwe draai aan de legende van Robin Hood. Het is zeker geen standaard Robin Hood Verhaal. het verhaal gaat zelfs een heel stuk verder en zullen er 2 tijdsbeelden door elkaar heen lopen via het gevonden dagboek van Robin hood.

Een aantal stukken met koning John, gespeeld door Ferdinand Biesheuvel, had wel wat weg van monty python maar toch op en eigen wijze. Ferdinand Biesheuvel speelt ook nog de Burgemeester. Wat hij prima neer zet en ze hebben beiden een beetje dezelfde trekjes. Maar goed, ook zo zie je dat ze verre familie zijn van elkaar.

Bastiaan de Haan is Robin Hood, hij zet Robin Hood een stuk ouder neer dan wij Robin Hood kennen. Dit is juist ook goed, in dit verhaal zijn we ook vele jaren verder. Er is zelfs gezins uitbreiding op komst.

Julia Berendse is Robin. Julia Berendse zet een leuk tiener meisje neer die maar al te graag oma wilt helpen en is zeker niet bang om het gevaar op te zoeken. Julia heeft hier de echte hoofdrol. Wat prima staat, ook vocaal staat ze stevig op het podium.

I&L entertainment heeft hier weer een leuke Familie muisical weten neer te zetten. Vol spanning en avontuur. Voornamelijk gericht op het jonge theater publiek, maar voor de ouders is het ook zeker leuk om te zien.

Robin Hood en het verdwenen goud is nog tot eind mei te zien in verschilende theaters door heel Nederland.

Bekijk de speellijst op http://www.robinhoodmusical.nl/#speellijst

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.