Robbie & Roef, geïnspireerd op prentenboek Tweeling, dit seizoen te zien in theaters

Robbie & Roef, geïnspireerd op prentenboek Tweeling, dit seizoen te zien in theaters

Grote mensen zien het misschien niet, maar voor Robbie en Roef is er geen twijfel over mogelijk: ze zijn een tweeling. De jongens vinden dezelfde dingen leuk, hebben een eigen groet én dragen dezelfde kleding. Robbie & Roef is een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, geïnspireerd op het prentenboek Tweeling! van Mylo Freeman; hét Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 dat morgen van start gaat. Tijdens de voorstelling beleeft de tweeling nieuwe avonturen, maar ze maken ook voor het eerst kennis met elkaars verschillen. Op zondag 4 oktober gaat de voorstelling in première in het nieuwe theater van Theater Zuidplein in Rotterdam. Daarna is de voorstelling in verschillende theaters door het land te zien. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de websites van de theaters. Een overzicht van de speeldata is hier te zien.

Roef wordt gespeeld door Kevin Wekker en de rol van Robbie wordt vertolkt door Melle Berendse of Yaron Mesika.
Tijdens de voorstelling beleven Robbie en Roef de spannendste avonturen. Ze trotseren samen gevaarlijke plekken zoals de leeuwentuin en het bloedhete Saharazand. Robbie & Roef is een fantasierijke voorstelling over vriendschap, verder kijken dan je neus lang is, verbinding maken en elkaar kwijtraken. 

Waargebeurd verhaal
Het prentenboek Tweeling! van Mylo Freeman is gebaseerd op het hartverwarmende verhaal van de vriendjes Myles en Tanner uit Amerika. Dankzij de moeder van de vijfjarige Myles ging hun verhaal viraal. Haar zoon kwam op een dag thuis en beweerde stellig een tweelingbroer te hebben, want ze hebben dezelfde ogen en hetzelfde bruine haar. Op de school van Myles werd een ‘tweeling-dag’ georganiseerd en Myles en Tanner spraken via hun moeders af om in dezelfde kleding naar school te komen. Wanneer de lerares een foto van de twee vriendjes naar de moeder van Myles stuurt, blijkt dat de jongens qua uiterlijk heel verschillend zijn, maar Myles zag dat niet. Het Facebookbericht van de moeder van Myles is hier te bekijken.

Productie
Robbie & Roef is een productie van 2-ater en wordt geregisseerd door Urias Boerleider. Ayden Carlo schreef het script voor de voorstelling. Urias is theaterregisseur en dramadocent aan de toneelacademie van Maastricht. Daarnaast is hij ook werkzaam als acteur. Hij was onder andere te zien in de series Spangas en Dokters.

Robbie & Roef: dé voorstelling van de kinderboekenweek 2020.

Foto: Bodine Jeske

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.