‘Road Trip’ door Zuid Afrika vanuit je theaterstoel

‘Road Trip’ door Zuid Afrika vanuit je theaterstoel

Bos Theaterproducties brengt vanaf donderdag 26 februari 2015 de Afrikaanse zang-, dans- en muziekvoorstelling South African Road Trip naar de Nederlandse theaters. Dit 17-koppige Zuid-Afrikaanse gezelschap met zangeressen, een live band en het Khayelitsha United Mambazo Choir, uit de townships van Kaapstad, brengt een avond vol Afrikaanse traditionele liederen en hedendaagse songs.

Tijdens deze voorstelling krijg je een symbolische koffer vol Xhosa-wijsheid van Nelson Mandela mee; alles draait om saamhorigheid en gemeenschapszin, oftewel Ubuntu: ‘de mens is slechts een mens in relatie tot anderen’. Deze filosofie loopt als rode draad door de voorstelling. Video- en decorontwerper Catharina Scholten maakte speciaal voor deze voorstelling een reis van de Oost- naar de Westkaap; van de geboortegrond van Nelson Mandela naar de Tafelberg. De gemaakte beelden meanderen door de avond heen, terwijl de bewoners je meenemen op reis door het Zuid-Afrika van nu.

South African Road Trip gaat op zondag 8 maart 2015 in première in de Kleine Komedie in Amsterdam. Hierna toert de voorstelling door het land t/m maandag 2 mei 2015.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.