Rick Engelkes verfilmt toneelstuk Huisvrouwmonologen

Rick Engelkes verfilmt toneelstuk Huisvrouwmonologen

Producent Rick Engelkes en distributeur Independent Films gaan het succesvolle toneelstuk De Huisvrouwmonologen verfilmen. Dat hebben zij woensdag bekendgemaakt.

De romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet moet in december 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het wordt de eerste filmproductie voor de 56-jarige producent, die al tien jaar toneelstukken produceert. De film vertelt over drie vrouwen – twee zussen en hun moeder – die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren.

De regie is in handen van Barbara Bredero (Mees Kees). Het scenario wordt geschreven door cabaretier Richard Kemper. De opnames moeten begin 2017 plaatsvinden. Acteurs zijn nog niet bekend.

OdeIn het toneelstuk De Huisvrouwmonologen werden de hoofdrollen gespeeld door Noortje Herlaar, Henriëtte van Tol en Lotje van Lunteren. Het is nog niet duidelijk of zij ook in de film te zien zijn.

Huisvrouwen bestaan niet is gebaseerd op de dialogen van Sylvia Witteman, die met ‘de ode aan de moderne huisvrouw’ zoals ze het omschreef haar toneeldebuut maakte. Zij is niet actief betrokken bij het maken van de filmversie.

BRON: NU.NL

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.