Resound mind: Into the spotlight

Resound mind: Into the spotlight

Recensie: Mariska Oosterhuis

Zaterdagavond 12 november vond in Kunstenhuis het Lichtruim in Bilthoven de eerste voorstelling plaats van Theatergroep Resound Mind. In een boeiende mix van voorgedragen tekst, dans en zang namen zij de bezoekers mee in de dingen die hen bezig houden.

Voor ik plaats nam in het theater deze zaterdagavond had ik bijna geen voorkennis. Daarom ben ik ook blanco naar Bilthoven gereisd, om te gaan bekijken en beluisteren wat Resound Mind ons voor zou schotelen. En ik ben aangenaam verrast deze zaterdagavond.

Het was een programma van zo’n 2 uur, waarbij energieke dansnummers afgewisseld werden met kleine liedjes, afgewisseld met een paar voordragen gedichten

Gaandeweg werd het mij wat meer duidelijk dat deze groep van 25 creatievelingen allemaal hun eigen rugzakje meedragen en dat zingen en dansen hun helpt om zich uit te drukken en beter te voelen. Want dit kwam heel veel naar voren: je bent goed zoals je bent, en je mag ook gewoon zijn wie en wat je bent. In een wereld waar mensen al heel gauw met hun oordeel over een ander klaar staan, is dat natuurlijk best lastig.

De ene keer lukte het zingen wat beter dan de andere keer, maar over het algemeen vertolkte Resound Mind prachtig alle liedjes. Veel duetten en trio’s, maar ook veel nummers waarbij de hele groep mee danste en zong. Van kleine rustige liedjes tot uitbundig, van alles wat.

Verrassend was het optreden van de mini’s van Unsound MInd (waar Resound Mind een afsplitsing van is) met een hartverwarmende boodschap in hun liedje, het mooiste wat je kan dragen is een glimlach. Helaas waren ze niet altijd even goed te verstaan, maar de hoofdboodschap was duidelijk.

Nu en dan dwaalden mijn gedachten even weg. En dan moest ik vooral denken aan dat je op een dag genoeg mensen tegenkomt, maar dat is allemaal vluchtig, je weet niet wat voor challenges die personen mee te maken hebben in hun leven. Evenmin weet je waar iemand enthousiast van wordt. Voor mij was het duidelijk dat deze groep jonge mensen, met diverse achtergrond, in ieder geval met hun hart en ziel zich inzetten voor wat zij graag doen: zingen en dansen, hun grenzen verkennen en hun publiek meenemen in die tocht.

Ik vond het een prachtige avond. Heel mooi hoe alle leden van Resound Mind daar stonden, tegenover een zaal vol verwachting. Mentale gezondheid is belangrijk en dat verdient deze aandacht meer dan ooit tevoren.

Gezien: Resound Mind: Into the spotlight
Waar: Zaterdag 12 november, Kunstenhuis Het Lichtruim, Bilthoven
Nog te zien: Er was nog een tweede voorstelling op zondag 13 november, in de middag.


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.