Resound Mind: Headspace

Resound Mind: Headspace

Recensie en foto’s: Dominique van der Meer

Op 21 januari was ik in De Kom in Nieuwegein om de voorstelling van Resound Mind: Headspace, bij te wonen.

‘Resound Mind maakt zich hard voor het bespreekbaar maken van thema’s rondom mentale gezondheid. De groep bestaat uit gedreven deelnemers van verschillende leeftijden en artistieke achtergronden. Zo hoopt de groep op meer herkenning en begrip, om uiteindelijk korte metten te maken met het taboe wat op deze thema’s rust.

Onderwerpen als depressie, eenzaamheid en onzekerheid worden aangekaart door middel van (koor)zang, dans en spel. De nieuwe voorstelling laat zich kenmerken als muziektheater waarbij een mooie verzameling van inspirerende, opzwepende en ontroerende nummers het verhaal van de groep zal begeleiden.’ (bron: https://www.stichtingmae.nl/resound-mind)

Door de voorstelling heen bezoekt de hoofdpersoon een aantal kamers, kamers waarin verschillende thema’s centraal staan. In elke kamer worden verhalen verteld, gesprekken gevoerd en liedjes gezongen. De verhalen die worden verteld, zijn de persoonlijke verhalen van de spelers, maar elke speler leest een verhaal van iemand anders voor. De hoofdpersoon krijgt uit elke kamer wijsheden, tips en andere lieve woorden mee.

Het is duidelijk dat deze groep hard gewerkt heeft aan de voorstelling. Er heeft niemand écht een hoofdrol, iedereen is gelijk. Er wordt gedanst, geacteerd en gezongen. De diversiteit van de spelers zorgt ervoor dat we zowel ervaren, als wat minder ervaren zangers horen zingen. Ik kreeg kippenvel bij het nummer van S10, de Diepte. De stemmen van deze twee zangeressen pasten zo mooi bij elkaar. Ook het laatste a capella nummer waarbij alle castleden zorgden voor de melodie van de solist was betoverend. Hard gelachen heb ik ook, bij het nummer Turn it off, uit de musical Book of Mormon. Alles bij elkaar een show waarbij ik verschillende emoties heb gevoeld en beleefd. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.