REPRISETOURNEE KLEUTERVOORSTELLING FOUTJE (4+) SPEELSE MIX VAN DANS, LIVE MUZIEK, MAGIE EN SLAPSTICK

REPRISETOURNEE KLEUTERVOORSTELLING FOUTJE (4+) SPEELSE MIX VAN DANS, LIVE MUZIEK, MAGIE EN SLAPSTICK

Van 14 oktober tot en met 27 november maakt Maas theater en dans een reprisetournee door Nederland met de danshit voor kleuters: Foutje! In Foutje vermengt choreograaf Arthur Rosenfeld dans met  muziek, tekeningen, magie en slapstick. Daarnaast speelt Maas de voorstelling 31 keer voor en zelfs op scholen.

Foutje / 4+ 

Foutje is een reis vol vrolijke misverstanden. Het publiek wordt meegenomen in een droom. En je weet: in dromen kan alles. Dansende deuren, bewegende meubels, tekeningen die tot leven komen, konijnen die je in slaap zingen. Drie artiesten buitelen, vallen, rollen en struikelen hun weg door de wereld. En het wordt met de minuut gekker. Bijna jammer om weer wakker te worden…

Arthur Rosenfeld maakt een dansvoorstelling met drie jonge multi-talenten. Foutje wordt een speelse mix van dans, muziek, tekeningen, magie en slapstick.

Arthur Rosenfeld over Foutje

Ik hou van slapstick en ben zelf een natuurtalent in het onhandig zijn. Het leek me leuk om te laten zien hoe dat ook zijn charme heeft en zelfs in je voordeel kan werken. En hoe het leven een stuk spannender wordt als je niet weet welke wending het gaat nemen. Ik denk dat kinderen dat kunnen waarderen.”


Arthur Rosenfeld
Op vrijdag 2 december 2016 neemt Arthur Rosenfeld (1952) afscheid van Maas theater en dans met de première van EXIT pursued by a bear. De voorstelling, een coproductie van Maas en Korzo, is van 1 tot en met 4 december 2016 te zien in Maaspodium, Rotterdam en op 4 en 5 februari 2017 op CaDance Festival in het Korzo Theater, Den Haag. In 2017 zal Rosenfelds succesvolle jongerenvoorstelling 100% Selfmade (coproductie Maas/DOX) hernomen worden. Rosenfeld is 30 jaar actief als choreograaf in Nederland.

Speellijst 2016

Oktober 2016
vr 14 17:30 Rotterdam Maaspodium

za 15 16:00 Rotterdam Maaspodium

zo 16 15:00 Rotterdam Maaspodium

za 22 13:30 Den Haag Theater aan het Spui Festival de Betovering

za 22 16:00 Den Haag Theater aan het Spui Festival de Betovering

zo 23 16:00 Den Haag Theater aan het Spui Festival de Betovering

zo 30 15:00 Leeuwarden De Harmonie


November 2016

za 26 16:00 Rotterdam Maaspodium

zo 27 15:00 Rotterdam Maaspodium

Daarnaast speelt Maas Foutje nog 31 keer als besloten schoolvoorstelling voor ruim 5.000 leerlingen.

Makers
Choreografie: Arthur Rosenfeld
Dans, spel:
Blazej Jasinski, Anastasiia Liubchenko, Andy Smart

Muzikaal ontwerp: Helene Jank
Goocheladvies: Woedy Woet

Decor: Hester Jolink, Yoka van Zuijlen
Kostuums: Jookje Zweedijk

Licht: André Goos
Repetitor: Ana Teixidó

Maas theater en dans

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Arthur Rosenfeld, choreografie

Artur Rosenfeld maakt deel uit van het artistiek team van Maas theater en dans. Als artistiek leider van zijn gezelschappen Meek (1987-1993) en Meekers (1993-2013) lanceerde Arthur het danstheater voor alle leeftijden. Zijn voorstellingen zijn gelaagd, poëtisch en humoristisch. Bekende titels zijn onder andere Bestseller, Kop eraf, Wie is er bang voor, Hours, Murph!, Shakespeare Shuffle, Alfabetsoep en Fly Away. Hij danste bij verschillende gezelschappen, onder andere bij Scapino Ballet en Pina Bausch. Voor Kop eraf kreeg hij de Puckprijs van de kinderjury. Voor zijn totale oeuvre ontving hij van de VSCD de Choreografieprijs en van het Dansersfonds de Prijs van Verdienste 2006. Bij Maas maakte hij naast Foutje ook Wild Thing en 100% Selfmade. In december 2016 beleeft zijn voorstelling EXIT pursued by a bear zijn première.

FOTO: Phile Deprez

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.