REPORTAGE: Tommie Thie; Van Simba naar Lola !

REPORTAGE: Tommie Thie; Van Simba naar Lola !

Tommie is al vanaf peuter zijn mee gegaan naar allerlei theater voorstellingen. Toen al genoot hij, dat bleek.  Hij bouwde thuis de shows na met allerlei materialen , van gekleurde doeken als decor en diverse rekwisieten die hij verzamelde. Op 5 jarige leeftijd kreeg hij de eerste kans om in zijn geliefde Efteling theater als zandkabouter te mogen meespelen. De basis voor het theater was gelegd, want dit vond hij geweldig! Tot in detail onthield hij alles wat er op het toneel allemaal gebeurde en alles speelde hij thuis na ! Toen er op tv reclame voor de Telekids musical school kwam was het duidelijk,  de eerste stap naar les krijgen werd gemaakt, maar  al snel bleek dat daar niet voldoende uitdaging in zat .Wanneer er  contact met Marc Ramaekers ontstaat, krijgt Tommie  daar de kans om mee te mogen doen voor een auditie als kleine Dimitri in de amateurvoorstelling Anastasia. Tommie kreeg de rol en na veel repeteren was er een tour door het land ! 6 shows. Daarna nog een show in de Efteling als gast en ook dat smaakte naar meer. In Best of musical en de X-mas show georganiseerd door Marc Ramaekers mocht hij mee doen in het ensemble ! In de zomer op musicalcamp waar zang dans en spel de hele week geoefend werden .En tussendoor naar veel shows en musicals blijven gaan kijken .
Wanneer Tommie  nog maar net 5 jaar is  en de eerste dvd en backstage opnames van The Lion King cadeau krijgt en uit het niets, tegen  zijn moeder zegt ” Mamma als The Lion King ooit naar Nederland komt,  wil ik daar wel in gaan spelen” Zijn moeder moest  daar enorm om lachen …Maar hoe bizar 2 jaar later doet Tommie  auditie  en  word hij gecast, door Disney Amerika ! En hij mag in cast 1 en 3 spelen als kleine Simba !  een fantastische 2,5 jaar &  64 voorstellingen . Mooier kan bijna niet ! Maar stilzitten was er niet bij , het stem acteren werd ontdekt en ook daar bleek Tommie veel plezier aan te beleven .Tv series , life action ,reclames waarin zijn stem allerlei leuke stemmen mag na synchroniseren  met ” De kers op de taart” , Kleine Simba in de Disney Lion King film !! 
En dan … dan dient zich de auditie aan voor kleine Lola in Kinky Boots … en echt niet verwacht deze rol hoe klein dan ook was ook voor Tommie !En net als in The Lion King is Nadjim de volwassen versie van zijn rol . En  zo is de cirkel nu al rond  ! Een nieuwe uitdaging erbij want bij Kinky Boots,  moet hij op hoge hakken dansen en acteren !!! En dat is echt tof . Wat er nog meer op zijn pad zal komen dat blijft nog een verrassing !!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.