Repetities “Pietenpret” in Hilversum gestart!!

Repetities “Pietenpret” in Hilversum gestart!!

In Hilversum zijn maandag 3 oktober de repetities begonnen van de door Plzier Entertainment geproduceerde Sinterklaasvoorstelling “Pietenpret”. “Pietenpret” is de negende Sinterklaasvoorstelling van Plzier Entertainment. Eind november vindt in diverse theaters in Nederland deze muzikale, interactieve en mega vrolijke Sinterklaasvoorstelling plaats. In deze periode wordt de show gespeeld voor diverse basisscholen (meer dan 2000 kinderen).

“Het is weer november en Sinterklaas en de Pieten zijn weer in Nederland. Wat een gezelligheid in het Pietenhuis! KlusPiet (gespeeld door Joey de Boer) klust er flink op los, Tik- & TokPiet (gespeeld door Amber Becker en Denyell de Waal) zijn druk met TikTok filmpjes, MachoPiet (gespeeld door Kai Brasdorp) is flink aan het sporten, LiedjesPiet (gespeeld door Mirthe Overhage) is druk met een nieuw liedje en de SnoepPiet (gespeeld door Deyan Kuijpers) bakt de lekkerste pepernoten en proeft ze natuurlijk zelf als eerste. PretPiet (gespeeld door Wieke Veldman) huppelt, zoals altijd, gezellig door de gangen en zingt een vrolijk wijsje. Iedereen is druk bezig met alle voorbereidingen voor Pakjesavond. Maar dan… FLITS… BOEM!! Oh jee…. de stroom is uitgevallen en het is donker in het Pietenhuis. De altijd vrolijke PretPiet is opeens verdrietig en zit in een hoekje te bibberen van angst. PretPiet is bang in het donker!! Zal PretPiet haar angst voor het donker overwinnen? Durft zij de daken op te gaan tijdens Pakjesavond? Gaat het de andere Pieten lukken om PretPiet weer vrolijk te krijgen?”

Bedenkers en initiatiefnemers Guido Dijkstra-Homan (muziek en regie) en Nick Homan-Dijkstra (script en liedteksten), eigenaren van Plzier Entertainment, hebben een duidelijke reden voor het uitvoeren van deze muzikale Sinterklaasvoorstelling: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen van de basisschool in aanmerking komen met diverse culturele activiteiten, waaronder het bezoeken van een voorstelling in een echt theater. De culturele potjes van basisscholen zijn niet groot, waardoor dit soort theateruitjes vaak geen doorgang kunnen vinden. Doordat we onze Sinterklaasvoorstelling aanbieden voor een low budget prijs, zorgen wij ervoor dat het voor elke school toegankelijk is. Het is ons ook dit jaar weer gelukt om een muzikale en interactieve Sinterklaasvoorstelling neer te zetten!!

De Sinterklaasvoorstelling “Pietenpret” is in totaal 11 keer te zien in Hilversum (De Vorstin), Leeuwarden (Neushoorn) en Nigtevecht (Dorpshuis). Meer informatie over “Pietenpret” is te vinden op www.plzier.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.