Repetities Kiss of the Spider Woman gestart

Repetities Kiss of the Spider Woman gestart

Vandaag zijn de repetities gestart van de musical Kiss of the Spider Woman. Producent Maarten Voogel van OpusOne heette iedereen welkom in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, waar de musical van 5 juni t/m 5 juli exclusief te zien is. Onder leiding van vertaler en regisseur Koen van Dijk las de cast voor de eerste keer het script. De hoofdrollen worden vertolkt door Alex Klaasen, René van Kooten en Marjolein Teepen. Het ensemble bestaat uit Mike Reus, Roy Kullick, Bastiaan Sparnaay, Thomas Kuipers en Michiel De Meyer.

Bekijk hier ook de beelden van de eerste muzikale repetitie van Spinnenvrouw Marjolein Teepen met muzikaal leider en arrangeur Frans Heemskerk.

Kiss of the Spider Woman vertelt over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en besluiten de tijd te doden door elkaar verhalen te vertellen, waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt.

Terrence McNally (The Full Monty, Ganesha) schreef het script van Kiss of the Spider Woman, gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig. De songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor Chicago en Cabaret. De musical won vele prijzen waaronder 7 Tony® Awards voor o.a. Beste Musical, Beste Songs en Beste Script. De Nederlandse versie van de musical gaat op maandag 8 juni in première.
www.kissofthespiderwoman.nl

Fotografie: Bianca Berentsen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.