Repetities gestart voor De Kleine Zeemeermin

Repetities gestart voor De Kleine Zeemeermin

Theater Terra brengt het sprookje van De Kleine Zeemeermin naar Nederlandse en Vlaamse theaters

Deze week zijn in Amsterdam de repetities gestart voor De Kleine Zeemeermin. Deze nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 6 jaar is gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Theater Terra brengt de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin vanaf januari naar theaters in heel Nederland en Vlaanderen in deze nieuwe musical voor de hele familie.

In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken…

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op www.theaterterra.nl. Op dit moment speelt in heel Nederland en Vlaanderen ook de familiemusical Welterusten, Kleine Beer van Theater Terra, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Over Theater Terra Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast spelen voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld, onder andere in de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn Kikker, Koning van Katoren, Dribbel, Raad eens hoeveel ik van je hou en Koning Arthur. Dit seizoen zijn de Theater Terra-voorstellingen Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin te zien. Daarnaast presenteert Theater Terra dit seizoen voor het eerst een voorstelling voor jongeren vanaf 12 jaar; de thrillermusical Shock. Ook speelt Raad eens hoeveel ik van je hou een tournee in Azië. Theater Terra heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Zilveren Krekel en meerdere Musical Awards. In 2016 werd Theater Terra opgenomen in de NRC Cultuur Top 100, als een van de belangrijkste exporteurs van Nederlandse cultuur naar het buitenland.

De spelers en makers Spelers: Christiaan Koetsier, Rianne Peterson, Stef Spits en Verena Verhoeven | Gebaseerd op het sprookje van: Hans Christian Andersen | Script & Liedteksten: Bruun Kuijt | Muziek: Fons Merkies | Regie: Wesley de Ridder | Decor-, Poppen- & Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Regie Assistent: Linda Korevaar | Productieleider: Lonneke Tolman | Producent: Michiel Morssinkhof

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.