Repetities familievoorstelling De Geheime Tuin met Annet Malherbe gestart

Repetities familievoorstelling De Geheime Tuin met Annet Malherbe gestart

Remake van het meermaals verfilmde boek

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck brengen in het voorjaar van 2023 het wereldberoemde, meermaals verfilmde boek De Geheime Tuin op de planken. Actrice Annet Malherbe speelt één van de hoofdrollen in deze familievoorstelling. Deze jeugdklassieker uit 1911, geschreven door Frances Hodgson Burnett, is in de gloednieuwe bewerking van regisseur Daniel van Klaveren en Joris Nassenstein een spannende beleving voor jong en oud. De familievoorstelling De Geheime Tuin gaat op zondag 26 maart 2023 in première in Stadstheater Arnhem. De voorstelling is tot en met zondag 23 april te zien in de theaters in Oost-Nederland.

Spannend avontuur op het toneel

De Geheime Tuin is een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Naast Annet Malherbe staan ook operazanger Marcel van Dieren en de jonge aanstormende talenten, Nur Dabagh, Storm Parser, Mijntje Pronk en Semele Uyttenbroeck op het toneel. Het orkest, bestaande uit 50 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale en beeldende ervaring; lessenaars met bladmuziek zullen ontbreken. In een spectaculaire vormgeving van Dieuweke van Reij zijn ze onder andere ook de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin.

Over de voorstelling
Vandaag verandert alles. Vanaf nu woont Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd stil moet blijven staan. Maar Sara is niet gek: hier klopt iets niet. Waarom fluisteren alle bediendes de hele tijd? Waarom zegt haar oom zo weinig? En wat is toch dat gejammer in de nacht? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen. Sara is vastberaden om die te ontrafelen/ontdekken.

Samenwerking
Phion en Theater Sonnevanck werken regelmatig succesvol samen, maar nog niet eerder in een productie van deze spectaculaire omvang. Met deze eigentijdse familievoorstelling markeren Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck de start van een gezamenlijke langjarige traditie voor families in Oost-Nederland en daarbuiten. De Geheime Tuin is een voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Te zien in Arnhem, Deventer, Zwolle, Nijmegen en Doetinchem.

Meer informatie: sonnevanck.nl/de-geheime-tuin | phion.nl/concerten/concertagenda/2022-2023/de-geheime-tuin/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.