RENT van Daphne Bruineberg productions weet je te imponeren

Daphne en haar team hebben na High School Musical en The Wiz een derde productie gemaakt, waar ze zeker trots op kunnen zijn.

Een niet echt makkelijke musical om te maken. Maar hun keuze is om deze musical te doen is toch wel gedurfd. De van oorsprong Amerikaanse Rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson in 1988 en gebaseerd op de opera La bohème van Giacomo Puccini, waarin we een jaar lang een kijkje nemen in het leven van acht vrienden in New York. We zien ze worstelen met relaties, liefde, met het omgaan met drugs en de gevolgen ervan, aids. We maken kennis met de verteller van het verhaal, de filmmaker Mark en zijn voormalige geliefde Maureen en haar lesbische vriendin, de advocate Joanne. De ex-drugsverslaafde, Roger en zijn verslaafde minnares Mimi. Tom en de Drag Queen Angel. De laatste vier zijn besmet met hiv. Als laatste maken we kennis met Benjamin, een vroegere vriend van de groep, maar na zijn huwelijk met een rijke vrouw is hij hun huurbaas geworden. Hij weet de levensstijl van zijn oude vrienden niet meer te waarderen en probeert hen dan ook uit het appartement te krijgen.

Dat Daphne Bruineberg een neus heeft voor talent, heeft ze al meerdere malen bewezen, ook nu weer, heeft ze de juiste acteur op de perfecte plek weten te casten. De cast is echt stuk voor stuk ontzettend goed en weten de rol tot in perfectie neer te zetten. Roger wordt gespeeld door Marvin van der Horst, die we eerder al konden zie in High School Musical als Troy Bolton, daar wist hij al te overtuigen, maar in de rol van Roger is hij echt subliem, je geloofd in hem als Roger. Hij speelt heel sterk en zingt fantastisch goed. Melissa Zijsling, die ik een tijdje terug leerde kennen bij een concert, wat zij zelf op poten had gezet, voor een goed doel, wist mij toen al te verbluffen. Het eerste wat ik zei tegen Daphne, die MOET je hebben, bleek dat ze al gecast was voor de rol van Mimi. Een best wel zware en uitdagende rol, maar Melissa wist zonder blikken of blozen de rol van Mimi aan te nemen. Je kon gewoon je ogen niet van haar af houden. Heel vertederend en met puur gevoel, wist zij ons mee te nemen in haar verhaal. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik hoorde dat Milou Margaroli de rol van Maureen zou gaan spelen, kon ik dat niet echt voor mij zien. Het lieftallige meisje, dat ik persoonlijk ken en dan in die rol!!! Maar ze wist me vanaf het eerste moment me te verbluffen en bewees maar weer eens wat een goede actrice en zangeres ze is, ze was stoer en sexy. Nooit leek het te overdreven of geacteerd. Mirthe Overhage is ook al zo’n meisje wat alles kan, eerder was ze al Dorothy in The Wiz en nu de stoere, zelf verzekerde zakenvrouw en ook dit deed ze feilloos, zonder een het onecht leek.De rol van Angel, kon maar door één iemand gespeeld worden, dat is Maarten van Schalm, hij is een Cameleon, hij weet zich tot in de perfectie in te leven in de rol van Angel, zijn gezichtsuitdrukkingen zijn gewoon geniaal, maar hij weet je ook te ontroeren. Joey de Boer ook alweer zo’n Multi talent, speelde Benjamin Coffin III, dit was voor het eerst dat ik hem in een wat serieuze rol kon zien, wat even wennen was, maar ook hier wist hij de rol te pakken, je moest hem wel haten, maar ook weer begreep je waar zijn emoties en beslissingen vandaan kwamen. Rowan van Kanten als Mark Cohen, viel voor mij iets minder op, maar wil niet zeggen dat hij niet fantastisch speelde, juist wel, maar zo natuurlijk, dat je hem soms vergat. Erik Goetjaer als Tom Collins, WOW, heb ik bijna geen woorden voor, hij van straalde liefde, liefde voor Angel, liefde voor het vak.

Dan was er nog een enorme cast omheen, die niet als opvulling diende, maar het verhaal gewoon compleet maakten. Eigenlijk een extra dimensie gaven aan het toch wel moeilijke verhaal. Echt deze productie was er één, die eigenlijk genomineerd zou moeten worden voor de AMA. Zo sterk en zo compleet. Oh ja ik vergeet bijna het mooie decor en de live band, al bij al maakten ze een TOP voorstelling.

Rest cast: Anne Hoeve, Daniël Berends, Dennis de Bont, Dominique Platenkamp, Elora Kroon, Henriëtte van der Voort, Jacqueline van Breda, Linde van Melsen, Mandy de Raaf, Nalina de Vendt, Niels Wiggers, Sylvia Kreekel, Tim van der Heijden, Yasmine Kessen en Yv Portier.

Meer informatie: https://bruineberg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.