RENT meest succesvolle M-Lab productie ooit

RENT meest succesvolle M-Lab productie ooit

De M-Lab productie RENT is officieel de meest succesvolle M-Lab productie ooit. Deze week wordt de kaap van 5000 bezoekers bereikt. Na een uitverkochte serie in februari maakte M-Lab deze week ook voor de reprise weer extra voorstellingen bekend. Avond aan avond is de productie uitverkocht; een succes waar M-Lab, dat begin deze maand helaas haar sluiting bekend moest maken, ontzettend dankbaar voor is.

Wegens een ongelofelijk succes en op veler verzoek is M-Lab’s versie van RENT momenteel weer te zien. Afgelopen februari bracht M-Lab de hitmusical terug naar Nederland in een regie van Daniël Cohen en alle voorstellingen waren nog voor de première uitverkocht. Ook bij de huidige serie is dit weer het geval. M-Lab maakte daarom deze week opnieuw een extra voorstellingsweek bekend. RENT is nu nog te zien t/m 1 november waarmee het totale aantal voorstellingen op 33 voorstellingen komt.

Laatste M-Lab productie

Het succes van RENT komt op een bijzonder moment. Begin deze maand moest M-Lab namelijk bekend maken dat zij na ruim acht jaar haar deuren moet sluiten. Het muziektheater laboratorium, bekend als producent van het zogenaamde ‘off-Broadway-materiaal’ en als broedplaats voor jong talent, krijgt de begroting na het wegvallen van diverse subsidies niet meer rond. Directeur Hidde Meijer: “Het is op zijn zachtst gezegd paradoxaal om te moeten stoppen op een moment dat qua bezoekersaantallen en populariteit een hoogtepunt is voor M-Lab. We zijn uiteraard dankbaar voor dit enorme succes en de hartverwarmende reacties. Voor ons onderstreept dit alleen maar dat het wegvallen van M-Lab een aderlating is; zowel voor de markt als blijkbaar ook voor het publiek.”

Over RENT

Gebaseerd op Puccini’s opera La Boheme vertelt RENT het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag!

De cast van RENT bestaat uit Jim de Groot, Ruud van Overdijk, Maarten Smeele, Jeske van der Staak, Mitch Wolterink, Li Tong Hsu, Desi van Doeveren, Jeroen Robben en Amir Vahidi.

RENT is exclusief in M-Lab te zien t/m 1 november. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.m-lab.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.