René van Kooten wordt Shrek in Shrek de Musical

René van Kooten wordt Shrek in Shrek de Musical

Van Hoorne Entertainment brengt in seizoen 2024-2025 Shrek de Musical naar de theaters, dat maakte de theaterproducent eerder al bekend. René van Kooten zet het groene masker op en gaat de hoofdrol van Shrek spelen in deze nieuwe versie van de populaire familiemusical. Vanaf september 2024 is Shrek de Musical te zien in de theaters in Nederland en België.

René van Kooten is met name bekend van zijn rollen in grote musicalproducties, waaronder Miss Saigon, Evita en Les Misérables. Met zijn acteerwerk heeft hij 11 nominaties op zijn naam staan en won hij in 2008 De Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables en in 2014 de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met Evita. Nu kijkt hij uit om de hoofdrol in deze musical te vertolken. “Ik heb er veel zin in om Shrek te gaan spelen. Het is anders dan de rollen die ik eerder heb gespeeld en het lijkt mij heel leuk om mij dit keer te richten tot het familiepubliek. Shrek is al jaren een enorm populair merk en ik vind het geweldig dat ik dit populaire karakter naar de Nederlandse en Belgische theaters mag brengen.”, aldus Van Kooten.

In Shrek De Musical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. René van Kooten zal zich in deze musical onderdompelen in de groene wereld van Shrek. Wanneer Lord Farquaad besluit om alle buitenbeentjes uit zijn rijk te verbannen naar het moeras waar Shrek woont, besluit hij om verhaal te halen. Samen komen ze tot een deal en zal Lord Farquaad Shrek zijn moeras teruggeven als Shrek prinses Fiona voor hem gaat halen. Samen met een grappige ezel start hij een voor hem levensveranderende reis.

Shrek musical was voor het eerst in het theater te zien op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien en werd de voorstelling genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. In overeenstemming met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks, zal Van Hoorne Entertainment het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen. Zo wordt deze een voorstelling die gericht is op de hele familie.

Shrek de Musical toert tussen september 2024 en juni 2025 door Nederland en België en is meerdere dagen te zien in middelgrote en grote theaters. De première van de show vindt plaats in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.