René van Kooten en Lone van Roosendaal in ‘The Bridges of Madison County’

René van Kooten en Lone van Roosendaal in ‘The Bridges of Madison County’

René van Kooten viert 20-jarig jubileum met hoofdrol
Vanaf 2 juni 2017 is de Broadway-musical The Bridges of Madison County voor het eerst te zien in Nederland. Deze met Tony Awards bekroonde productie van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller én de film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De hoofdrol in de musical is voor René van Kooten die met deze productie zijn 20-jarige musicaljubileum inluidt. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Lone van Roosendaal. The Bridges of Madison County gaat op maandag 5 juni in première en is t/m 26 juni exclusief te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam.
René van Kooten begon zijn professionele carrière in theaterseizoen 1997-1998 met Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aida, Les Miserables, Urinetown en Jersey Boys. The Bridges of Madison County wordt tevens zijn 20ste volwaardige musicalproductie. “Na de prachtige rollen die ik onlangs in Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd in Het Zonnehuis mocht spelen, ben ik erg verheugd dat ik juist op die bijzondere plek mijn 20-jarig jubileum vier” aldus Van Kooten.
The Bridges of Madison County vertelt over de onverwachte romance tussen de Italiaanse huismoeder Francesca (Van Roosendaal) en de ongebonden fotograaf Robert (Van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize winnaar Marcia Norman (The Secret Garden, The Color Purple). Componist Jason Robert Brown wordt gezien als belangrijkste musicalvernieuwer van de afgelopen tien jaar. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. Overige creatives en acteurs worden later bekend gemaakt.
The Bridges of Madison County wordt geproduceerd door Maarten Voogel/Stichting Zonnehuis Muziektheater en is de opvolger van de uiterst succesvolle musicals Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd.
www.bridgesmusical.nl
Foto: Bob Bronshoff

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.