René Mioch presenteert The Cinemusic Experience

René Mioch presenteert The Cinemusic Experience

In het najaar van 2022 speelt het Cinemusic Orkest een zevental concerten in Noord-Holland. In deze unieke beleving speelt een liveorkest de muziek van wereldberoemde films, ondersteund met de originele filmbeelden. Van James Bond tot Star Wars en van Schindler’s List tot Jungle Book. Het wervelende programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. Het filmorkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

De show is te zien en te beleven in grote kerken in Enkhuizen, Zaandam en Alkmaar alsook in de Stadsschouwburg van Velsen. Op het avondvullende programma staan onder andere: James Bond, 1917, Pirates of the Caribbean, Interstellar, Star Wars, Spirit, Forrest Gump, Imitation Game, Jurassic Park, Gladiator, Schindler’s List en Jungle Book. Het orkest speelt 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry, Klaus Badelt en anderen.

Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn programma ‘Films en Sterren’ waarin hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp interviewde, maar hij ging ook in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse TV-programma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten van filmmuziek zijn integraal onderdeel van de show. 

Het CineMusic orkest is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de originele filmbeelden op een megagroot scherm. Voor de tournee van dit najaar telt het orkest 32 professionele musici: strijkers, blazers, toetsen, ritme en percussie.

The CineMusic Experience is van 18 november tot 11 december te zien op verschillende locaties in Noord-Holland. Voor informatie en tickets kunt u terecht op www.cinemusic.nl.

Bekijk de trailer: https://youtu.be/m6e0lZ4qOnU


Speellijst The CineMusic Experience:

Vr 18 november – De Westerkerk, Enkhuizen
Za 19 november – De Westerkerk, Enkhuizen
Do 24 november 2022 – De Bullekerk, Zaandam
Vr 25 november 2022 – De Bullekerk, Zaandam
Di 6 december 2022 – De Grote Kerk, Alkmaar
Wo 7 december 2022 – De Grote Kerk, Alkmaar
Zo 11 december 2022 – Stadsschouwburg, Velsen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.