Regisseur Floris van Delft maakt nieuwe theaterlocatievoorstelling

Regisseur Floris van Delft maakt nieuwe theaterlocatievoorstelling

Nieuwe locatievoorstelling van regisseur Floris van Delft 

Na het succesvolle ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ (2015) dat vorige seizoen in reprise ging, maakt Floris van Delft opnieuw een locatietheatervoorstelling. Deze keer gesitueerd in Amsterdam Sloterdijk en onder de vlag van zijn eigen theaterorganisatie WAT WE DOEN. In MOLLEN wordt de vraag gesteld ‘Wat is normaal?’ en ‘Wie bepaalt dat?’. De voorstelling over de druk die de eisen van de samenleving voor een ‘normaal’ leven met zich meebrengt gaat 18 mei in première.

“Mensen die de normen niet volgen fascineren me. Wanneer leid je een normaal leven, wanneer word je als gek gezien, wat doet iemand om aansluiting te vinden bij een groep en wanneer zien we dat als geslaagd?”, aldus Floris Van Delft.  

Over de voorstelling MOLLEN

MOLLEN vertelt het verhaal van Pjotr, een jongen die wegloopt van huis. Bij gebrek aan geld blijft hij steken op het station. Hier ontmoet hij mensen die net als hijzelf buiten de groep ‘normaal’ vallen. Sommige ongewenst, andere uit vrije wil. Met hen – en het publiek – probeert Pjotr ‘normaal’ opnieuw uit te vinden. 

MOLLEN is een voorstelling die zich afspeelt op straat in Amsterdam Sloterdijk. De acteurs bewegen zich door het nietsvermoedende publiek. Soms lijkt het alsof ze er thuishoren. Alsof de muzikant daar altijd zit te spelen. Maar dan springen ze ineens uit de massa en maken ze het plein, de straat, het station tot hun speelveld. De toeschouwer wordt meegenomen in een mengelmoes van onvoorspelbaarheid en geregisseerde precisie.

Speellijst
16 mei – 10 juni Amsterdam Sloterdijk, 18 mei première 
Woensdag – vrijdag 19.30 uur 
Zaterdag 15.00 & 19.30 uur
Zondag 15.00 uur
 

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling MOLLEN zijn te koop via de Meervaart.
Regulier €22,50, Amsterdam Stadspas korting (groene stip of blauwe ruit) €11,25
Studenten en CJP-pas €15,00, Meer Theater Kaart (Theater de Meervaart) €20,25

CREDITS

Spel: Jonata Taal, Dennis Rudge, Laurien van Rijswijk, Marcel Roelfsema en Janfie van Strien
Tekst & regie: Floris van Delft
Muziek: Janfie van Strien
Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg en Veerle Van Rossom
Technische productie: Remko van den Ende
Geluid: Hendrik de Winter

MOLLEN is een productie van WAT WE DOEN in samenwerking met de Meervaart

Over Floris van Delft

Floris van Delft is steeds op zoek naar hoe theater zich tot de grote wereld daarbuiten kan verhouden. Hij regisseerde bij het Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Festival en Huis a/d Werf en werkt met diverse cabaretiers (o.a. Roué Verveer). Hij maakt voorstellingen voor volwassenen, jongeren en kinderen. Diverse voorstellingen van zijn hand vielen in de prijzen. Zo ontvingen de locatievoorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken (bij Maas in 2015) en Sell Me Your Secret (bij Maas in 2016) een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. Sell Me Your Secret won ook de Nationale Mediawijsheid Award. De voorstellingen Schijn (een solo van Fahd Larhzaoui, 2014) en DAD (een solo van Nasrdin Dchar, 2017) werden beiden geselecteerd voor het Theaterfestival. Sinds begin 2017 heeft Floris van Delft zijn eigen organisatie: WAT WE DOEN.

—————————
Floris van Delft is misschien wel de grootste stille kracht in het Nederlandse theaterveld. Met een enorme productieve gedrevenheid weet hij grote en actuele thema’s te verpakken in toegankelijke voorstellingen, die biografie en fictie als vanzelfsprekend mengen.”
De Theaterkrant, december 2016

—————————

Over WAT WE DOEN

WAT WE DOEN wil actuele maatschappelijke dilemma’s als rechtvaardigheid en armoede agenderen, op een manier en in een vorm die voor het publiek onweerstaanbaar is om zich tot die dilemma’s te verhouden. De voorstellingen zijn uniek door de combinatie van grondig journalistiek onderzoek en hoogwaardig, meeslepend theater; de maakprocessen door de openheid. Tijdens die maakprocessen en door middel van de voorstellingen gaat WAT WE DOEN doorlopend in gesprek met zo divers mogelijke groepen en een relevant maatschappelijk netwerk; soms met en soms zonder publiek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.