Recordaantal bezoekers voor Schouwburg Hengelo

Recordaantal bezoekers voor Schouwburg Hengelo

Op vrijdag 28 juni jl. sloot Introdans het theaterseizoen 2023-2024 van Schouwburg Hengelo af met het End of Season-gala. Met ruim 76.000 bezoekers bij de professionele theater-voorstellingen had de Hengelose schouwburg een recordaantal bezoekers, het hoogste aantal sinds de kredietcrisis zo’n 15 jaar geleden. Theaterbezoek zit weer in de lift, blijkt ook uit de voorverkoopcijfers van het nieuwe theaterseizoen.

De honger naar cultuur en live-voorstellingen is sterker dan ooit. Het recordaantal bezoekers benadrukt de waarde van theater als een plek voor ontspanning, reflectie en ontmoeting. Directeur Raoul Boer: “In 2026 viert Schouwburg Hengelo haar 25-jarig bestaan. We zijn vastbesloten om deze groei voort te zetten, waarbij we vast houden aan de succesvol gebleken mix van de parels op het gebied van dans, toneel en jeugdtheater in onze Middenzaal en de publieksfavorieten op het gebied van cabaret en muziek in de Grote zaal.”

In theaterseizoen 2024-2025 staan er ruim 200 voorstellingen op het programma. Verschillende voorstellingen en concerten zijn al uitverkocht, zoals Bert Visscher, Christel de Laat en  Ilse De Lange. Voor andere uitverkochte voorstellingen van bijvoorbeeld Najib Amhali, Thijs Kemperink, Blauwe Vinkjes en ‘Het Zwanenmeer’ zijn recent voorstellingen bijgeboekt. Daar zijn dus nu weer plaatsen beschikbaar.

Ook de jeugdvoorstellingen zijn enorm in trek bij het publiek: het feit dat jeugd t/m 16 jaar vanaf volgend seizoen gratis entree heeft, draagt daar zeker aan bij. Mirella Jellema, marketingmanager van Schouwburg Hengelo: “Bij jeugdvoorstellingen was last-minute verkoop eerder regel dan uitzondering. Nu zien we daarin een omslag: (groot)ouders plannen hun theaterbezoek veel verder vooruit. Dat is ook aan te bevelen: wachten tot het laatste moment kan nu tot teleurstellingen leiden. ‘De Neehoorn’, naar het populaire kinderboek, is bijv. al bijna uitverkocht.  En ook voor ‘Dikkie Dik’, ‘Shrek’ en de musical op 2e kerstdag van Van Hoorne ‘De Kleine Zeemeermin’ zijn niet al te veel kaarten meer beschikbaar.” Schouwburg Hengelo bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes: van de artiesten en medewerkers tot de trouwe bezoekers die het theater keer op keer weten te vinden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.