Recensie “Musicals Gone Mad 2014′

Recensie “Musicals Gone Mad 2014′

Musicals Gone Mad is een jaarlijks terugkerende voorstellingen waarin musicals van het afgelopen seizoen flink op de hak genomen worden. Dit jaar moest de voorstelling even tijdelijk verhuizen naar het grote Nieuwe Luxor theater omdat het oude Luxor in verbouwing is.

Dit is ook meteen de start van de voorstelling een lied over het grote nieuwe Luxor. De eerste helft van de voorstelling is nog redelijk braaf maar heeft wel een aantal lach momentjes. Het lukt de makers en acteurs uit de voorstelling om van het trieste Love Story een lachwekkend stuk te maken. Dit doen ze met het gegeven dat alles wel in en in triest is.

Het tweede deel begint meteen over Jack van Gelder, waarvan iedereen zich toch afvraagt wat hij in de musical doet. We gaan hierbij terug naar The Passion waar Jack toch wel een ‘ahum’ indrukwekkende opkomst maakte. Vanuit hier maken we een sprongetje richting sister act! De voorstelling wordt afgesloten met de minimusical “War Pony” een grote knipoog naar ‘War Horse’ Dit zorgt voor een komisch einde van een lachwekkende avond.

De cast van deze versie bestaat uit: Marleen van der Loo, Tessa Sunniva van Tol, Jorge Verkroost, Carolina Mout, Maarten Smeele, Rein Kolpa en Cinthia De Neef. Tessa imponeert het publiek met haar geweldige stem als ze een aangepaste versie van ‘Let it Go’ zingt vlak voor de pauze. Rein Kolpa heeft de lachers op zijn hand als hij zingt over het ‘understudy’ zijn van Tony Neef in Sonneveld. Carolina Mout laat zien dat zij ook met gemak de alternate van Simone Kleinsma had kunnen zijn in Sister act, want de stem heeft ze er zeker voor!

Maarten Smeele (alternate Frankie Valli) mag zijn eigen rol doen, natuurlijk dit ook met een grote knipoog. Jorge verkroost zet een sublieme parodie neer als Andre Hazes, die nu toch wel is een keer echt ‘dood’ wil zijn. Voor sister act was er natuurlijk een donkere non nodig, Cynthia speelt de rol van Doloris en laat ook zien dat ze hier de stem voor heeft, als ze er niet zo jong had uitgezien had ze die rol ook met gemak kunnen spelen!

Marleen van der Loo heeft al een aardige CV staan en kan hier de rol van Simone Kleinsma aan toevoegen. Net als Simone zingt ze “Waarom nou jij” waarin ze zich dus afvraagt waarom jack van Gelder wel de rollen krijgt en veel afgestudeerde musicalartiesten niet. Hier laat ook Marleen weer zien wat ze allemaal in huis heeft

Ik kijk weer uit naar naar de voorstelling van volgend jaar, en ben je dit jaar niet geweest zou ik zeker volgend jaar gaan kijken!

3,5

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.