Raymi Sambo Maakt en Likeminds presenteren nieuwe voorstelling: PROJECT IK

Raymi Sambo Maakt en Likeminds presenteren nieuwe voorstelling: PROJECT IK

Raymi Sambo Maakt en Likeminds presenteren nieuwe voorstelling: PROJECT IK

(jongeren)voorstelling over het gebruik van social media, sociale druk en depressie onder jongeren

Op zaterdag 12 maart om 16.00 uur gaat Project IK, de nieuwste voorstelling van Raymi Sambo Maakt in première in Podium Likeminds in Amsterdam. Project IK is een coproductie met Likeminds en gaat over het gebruik van social media, sociale druk en depressie onder jongeren. Met deze voorstelling wil Raymi Sambo Maakt deze thema’s bespreekbaar maken onder jongeren. Op zondag 13 maart om 15.00 uur is Project IK nog te zien in Villa Concordia in Utrecht.

Over Project IK

Amadi zet alles op alles om een bekende vlogger en influencer te worden. Maar de likes, shares en comments komen niet. Zijn obsessie om gezien te worden, wordt groter en groter…. tegelijkertijd groeit ook het gevoel van leegte.

Veel jongeren spenderen ontelbare uren op social media met als doel de meest perfecte en gelukkige vorm van zichzelf te etaleren. Op de socials zijn we allemaal hardwerkende en gelukkige strijders en dat wordt uitbetaald in likes, comments, shares en volgers. Vallen de resultaten tegen? Dan moet je gewoon harder werken en met interessantere content komen. Het is een alternatieve werkelijkheid, een wereld waarin niemand te wachten zit op ongelukkige mensen met een moeilijk leven. Het is dan ook niet gek dat veel jongeren zichzelf met elke mislukte poging tot populair zijn, steeds meer kwijtraken en in een depressie werken. Hoe ver ga je om te voldoen aan het beeld dat je van jezelf aan het creëren bent? Wat gebeurt er als de druk te hoog wordt en je niet aan dat beeld blijkt te kunnen voldoen?

Project IK wordt speciaal gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs en wordt in het seizoen 2022-2023 onder andere gespeeld op scholen.

Speeldata
zaterdag 12 maart- Likeminds, Amsterdam | informatie & kaarten >
zondag 13 maart – Villa Concordia, Utrecht | informatie & kaarten >

Vanaf seizoen 2022-2023 op tournee.

Credits

Idee & Regie Raymi Sambo Spel Harun Balci Tekst Ayden Carlo Decor Marcel Kranendonk Styling Jantine Kraaijeveld 

Over Raymi Sambo Maakt
Raymi Sambo Maakt creëert voorstellingen, podcasts, films en talkshows die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. De onderwerpen zijn actueel en geïnspireerd door gebeurtenissen in het land en ingebed in een universele thematiek. We tonen relevante en herkenbare verhalen voor iedereen die niet gelooft in hokjes en graag de eigen bubbel doorbreekt.

Stichting Raymi Sambo Maakt is de naam van het gezelschap rondom regisseur en acteur Raymi Sambo. Raymi Sambo produceert sinds 2003 voorstellingen, sinds 2018 onder de naam Raymi Sambo Maakt. Raymi Sambo Maakt wordt structureel ondersteunt door Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Foto’s: ©Sjoerd Derine

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.