Rapunzel, laat je haren neer

Rapunzel, laat je haren neer

Recensie: Renske Breit

Het is zondagmiddag 4 oktober en het zonnetje schijnt. Opgewekt loop ik richting het Parktheater in Eindhoven. Van ver zie ik de rode loper al waarover de prinsen en prinsessen het theater betreden. Binnen ziet alles er betoverend uit. Het theater is mooi versierd en er klinkt vrolijke muziek uit de speakers. Een feestelijke aangelegenheid, want we zijn bij de première van Rapunzel De Musical.

Het doek gaat op en we maken kennis met de kapper en zijn kappersknecht. De kapsalon is de kern van het dorp, want daar worden alle roddels verspreid. De kapper vertelt de prinsen en de prinsessen in de zaal al snel over Rapunzel. Rapunzel is de dochter van de koning en koningin; een mooie prinses met betoverde gouden haarlokken. Alleen mag Rapunzel haar haar niet afknippen, want dan veranderd ze in een standbeeld! De enige oplossing is het haar afknippen met een gouden schaar en de kapper in het dorp is de enige die zo’n schaar heeft. Ondertussen wil de gemene heks Fien, die de betovering over Rapunzel heeft uitgesproken, nog steeds koningin worden. Ze bedenkt een plannetje en haar stuntelende man Titus zorgt ervoor dat alles in duigen valt. Totdat Rapunzel wordt opgesloten in de toren. Wie kan Rapunzel redden en de gemene Fien tegenhouden?

De interactie met het publiek is super. De prinsen en prinsessen in de zaal doen vrolijk mee met de dansjes en ze lachen volop. Vooral Titus en Fien zorgen voor een komische noot in de musical. De chemie tussen hen maakt alle grappen en onenigheden nog grappiger. Sita Vermeulen neemt de rol van Rapunzel op zich. Sita vertolkte al eerder de rol van Assepoester en de rol van Rapunzel past ook perfect bij haar. Wat van de gehele cast afstraalt is plezier. Je ziet hoeveel plezier iedereen erin heeft en dat is zo leuk om te zien.

Er wordt goed afgewisseld tussen zang, dans en spel. Dit zorgt ervoor dat het stuk speels blijft. De zang is van een hoog niveau en de stemmen passen mooi bij elkaar. Opvallend qua dans is de “spreukendans” van Fien en Titus. Daarmee pakken ze de hele zaal in.

Wat deze musical vooral zo sterk maakt, is het beeld. Het decor bestaat uit een bakker, een kapper en de toren waar Rapunzel wordt opgesloten. Enigszins eenvoudig, maar daarom ook zo sterk. De attributen versterken het decor waardoor het verhaal nog beter overkomt. Ook de kostuums, haar en make-up versterken de personages. Dankzij al deze aspecten word je echt meegenomen in een andere wereld.

Van Hoorne Entertainment zet ook dit keer weer een fantastische sprookjesmusical neer. Rapunzel De Musical is voor iedereen die in sprookjes gelooft. Jong en oud genieten samen van het wonderlijke verhaal over de prinses met de gouden haren.

Voor meer informatie over Rapunzel De Musical en tickets: https://vanhoorneentertainment.nl/theaterproducties/rapunzel-de-musical

hart heelhart heelhart heelhart half

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.