Rapunzel de Musical maakt kans op de Musical Award voor Beste Familiemusical!

Rapunzel de Musical maakt kans op de Musical Award voor Beste Familiemusical!

Foto: Wim Lanser

Vanmorgen kreeg Van Hoorne Studios het bericht dat hun familiemusical, Rapunzel de Musical, kans maakt op de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical. Deze prijs is onderdeel van het Musical Award Gala, waar jaarlijks de belangrijkste prijzen op gebied van musicals worden uitgereikt. Van Hoorne Studios won de prijs in 2022 met Belle en het Beest de Musical en in 2023 met Assepoester de Musical en maakt nu kans om de prijs voor de derde keer op rij te winnen. Of dat ook zo gaat zijn, wordt bepaald door de stemmen van het publiek. De stemperiode is deze ochtend van start gegaan en loopt tot 25 maart

Hoewel Van Hoorne Studios voor de derde keer kans maakt op deze prijs, benadrukt de producent de waarde van de prijs en de erkenning voor het genre jeugd en familie binnen het Musical Award Gala. “Het is zo belangrijk dat een prijs in de categorie familie/jeugd ook onderdeel is van het Musical Award Gala. Een bezoek aan een familiemusical, is voor vele kinderen het eerste moment dat ze in aanraking komen met theater. Een belangrijk moment, want deze ervaring bepaalt of zij de theater- en cultuurliefhebber van de toekomst zullen worden. Daarom roepen wij iedereen op te stemmen. Het is een kans om te investeren in het theaterpubliek van de toekomst.”

Het stemmen op de publieksprijs gebeurt in twee stemrondes. De eerste stemronde loopt tot 25 maart en op basis van het aantal stemmen zullen de drie musicals met de meeste stemmen doorgaan naar de finale. De teller gaat dan weer op nul en tijdens het Musical Award Gala, dat live uitgezonden zal worden op 24 april op NPO1, kan er opnieuw gestemd worden op de drie genomineerden. Deze avond zal ook de winnaar bekend worden gemaakt.

Stemmen op de Rapunzel de Musical is mogelijk via www.vanhoorne.com/musicalawards. De voorstelling is nog tot en met juni te zien in de Nederlandse theaters.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.