Raoul Heertje vertaalt en bewerkt script Op bezoek bij Meneer Green

Raoul Heertje vertaalt en bewerkt script Op bezoek bij Meneer Green

Op dit moment werkt Raoul Heertje in New York aan het script van Op bezoek bij Meneer Green. Theaterproducent Erwin van Lambaart heeft Heertje gevraagd het script van Jeff Baron te bewerken voor de nieuwe Nederlandse serie voorstellingen waarin de 81-jarige Bram van der Vlugt samen met Oren Schrijver de hoofdrollen gaan vertolken.

Raoul Heertje: ‘ Zelfs tijdens het vertalen van het script moet ik lachen om de onbeholpenheid van deze ontroerende mannen die met elkaar opgescheept zitten. Ik hoop steeds dat ze toch wat anders gaan zeggen, maar gelukkig zijn ze erg eigenwijs en trekken ze zich niks van mij aan.’

Op bezoek bij meneer Green.

De voorstelling gaat over een 86-jarige weduwnaar, meneer Green die teruggetrokken leeft in zijn verwaarloosde flat in New York. Ross, een jonge zakenman (Oren Schrijver), heeft hem bijna aangereden en zijn taakstraf bestaat uit een wekelijks bezoek aan Meneer Green. Beiden zitten niet op deze visites te wachten, maar gaandeweg blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten.
Sinds de wereldpremière in 1996 is het stuk in 45 landen opgevoerd en het ontving verschillende theateronderscheidingen. Op bezoek bij meneer Green was in Nederland eerder te zien (1999 – 2000) met John Kraaijkamp en Dirk Zeelenberg in de hoofdrol.

Raoul Heertje
Raoul Heertje is schrijver, comedian en programmamaker. Onlangs schreef hij de theatertekst Als je niet leeft, kun je niet scoren voor de gelijknamige voorstelling met Cees Geel en Eric Sauers. Daarnaast schrijft hij columns, heeft hij een aantal boeken op zijn naam staan (o.a. Mark Rutte is lesbisch). Hij richtte in 1990 samen met zijn broer Comedytrain op, gevolgd door comedycafe Toomler, vorig jaar stapten ze op. Heertje was teamcaptain bij het populaire TV-programma Dit was het Nieuws en hij presenteerde verschillende talkshows op de Nederlandse televisie (Heerlijk, Eerlijk, Heertje en Wintergasten). Hij speelde in de theatervoorstelling Lenny, Het Verschil en onlangs To be or not to be.

Op bezoek bij Meneer Green

Try-outs: vanaf 27 oktober
Première: 9 november Koninklijke Schouwbrug Den Haag, daarna tour door Nederland.

Regie: Bruun Kuijt

Script: Jeff Baron

Vertaling Raoul Heertje

Cast: Bram van der Vlugt en Oren Schrijver

Producent: Van Lambaart Entertainment

www.vanlambaart.nl

Foto : Govert de Roos
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.