RAAR, een kleine ode aan de grote mens

RAAR, een kleine ode aan de grote mens

De voorstelling RAAR is gemaakt door de jonge talentvolle theatermakers, Henke Tuinstra en Floyd Koster. Eva Gouda schreef de prikkelende tekst.
RAAR is een komische en fysieke voorstelling over hoe vreemd het gedrag van volwassenen eigenlijk is. Met liedjes, muziek en slapstick brengen ze een ode aan de grote mens. RAAR speelt de schoolvoorstelling van januari tot en met mei op 70 basisscholen in de omgeving van Utrecht. Naast deze besloten voorstellingen is hij nu voor iedereen te zien tijdens een korte tournee met de première op 21 maart in de Blauwe Zaal van Stadsschouwburg Utrecht. Volgend jaar volgt er een tournee langs verschillende zomerfestivals.  
CREDITS
concept & spel Henke Tuinstra & Floyd Koster |
tekst Eva Gouda |
compositie Gábor Tarján |
vormgeving Laura de Jong |
lichtontwerp Alaa Minawi |
eindregie Ramses Graus 
VERHAAL
Mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.
Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor kleuters èn volwassenen één feest der herkenning. 
MEER OVER DE MAKERS
Henke Tuinstra en Floyd Koster studeerden beiden af aan de acteursopleiding van de HKU in Utrecht. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat ze hun krachten wilden bundelen, samen vormen zij het duo FLOYD & HENKE. Ze delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Het koppel maakt associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. In 2015 wonnen Floyd en Henke met Revolution Starts Now de jeugdtheaterpitch van het Jeugdtheaterfonds. 

Henke Tuinstra was eerder bij Het Filiaal theatermakers te zien in de De grote illusionist, Spoor en IJskoud Wonder. Ze werd onlangs nog bejubeld in de pers met haar rol als Heks in Back to Oz. Floyd Koster is als acteur onder meer te zien in voorstellingen van De Gemeenschap en BonteHond. Onder begeleiding van het artistieke team van Het Filiaal theatermakers maken FLOYD & HENKE nu RAAR. Ze werken hierin samen met Filiaalcomponist Gábor Tarján. Schrijfster Eva Gouda studeerde Writing for Performance aan de HKU. Sinds haar afstuderen schreef ze o.a. voor M-Lab, de HoorSpelFabriek, BNN, NTR, theatergezelschap BonteHond, AVROTROS en Klikbeet en Boesjans (Comedy, sketch en theater).
SPEELDATA 2020
Zo 21 mrt Stadsschouwburg, Utrecht (PREMIÈRE)
Zo 22 mrt De Krakeling, Amsterdam
Za 04 apr Festival Tweetakt, Utrecht
zo 10 mei Uk en Puk festival Podium Hoge Woerd, De Meern In 2021 speelt RAAR op verschillende zomerfestivals. 
Foto: ©Remke Spijkers
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.