QUEEN MUSICAL WE WILL ROCK YOU NAAR NEDERLAND

QUEEN MUSICAL WE WILL ROCK YOU NAAR NEDERLAND

Spectaculaire nieuwe, Engelstalige versie van de rockmusical

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat WE WILL ROCK YOU in het najaar van 2019 de opvolger wordt van The Addams Family en Jesus Christ Superstar. De geheel eigen, spectaculair nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peep Arrow Entertainment. De audities voor WE WILL ROCK YOU beginnen in oktober 2018.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder blij de opvolger van The Addams Family en Jesus Christ Superstar te kunnen aankondigen. ‘De muziek van Queen is tijdloos en spreekt een publiek van alle leeftijden aan. Toen ik jaren geleden in Londen WE WILL ROCK YOU voor het eerst op het toneel zag was ik laaiend enthousiast. Dat TEC Entertainment nu het vertrouwen heeft gekregen om een geheel eigen versie van dit rockspektakel te mogen maken, is een droom die uit komt.”

Regisseur Massimo Piparo, die ook verantwoordelijk is voor de regie van Jesus Christ Superstar met in de titelrol Ted Neeley, is bijzonder gepassioneerd over de nieuwe productie van WE WILL ROCK YOU. “Het is een prachtige uitdaging om van deze succesvolle rockmusical, die over de hele wereld volle zalen heeft getrokken, een geheel nieuwe eigen versie te gaan maken. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat Nederland een bijna onuitputtelijke bron lijkt te hebben aan fantastische zangers en ik kan niet wachten om met hen aan dit geweldige avontuur te gaan beginnen.”

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie van WE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 15 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 17 landen te zien geweest.

De Britse rockgroep Queen, bestaande uit Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, is een van de meest populaire rockbands aller tijden. Queen bracht 15 studio en 7 live-albums uitgebracht en in totaal verkochten ze meer dan 300 miljoen albums. Alleen al in Nederland had Queen 22 Top 10 hits, waaronder onder andere ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’ ‘Somebody To Love’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want to Break Free’, ‘We Are The Champions’ en ‘We Will Rock You’. In de door NPO Radio 2 uitgezonden Top 2000 was Queen in 2017 te horen met maar liefst 27 nummers.

Audities

Aanmelden voor de audities van WE WILL ROCK YOU, die plaatsvinden in de tweede helft van oktober 2018, kan alleen als men in het bezit is van een relevante opleiding en/of werkervaring, voor maandag 8 oktober 2018 op www.tec-entertainment.com

Share

One thought on “QUEEN MUSICAL WE WILL ROCK YOU NAAR NEDERLAND

 1. Eerder een aantal jaren geleden was er al een hele slechte uitvoering te zien in Utrecht.

  In Toronto had ik de musical jaren daarvoor al gezien, 2005 of 2006. Daar was het geweldig! Er was een geweldige cd van die uitvoering te koop. Die ik toen gelukkig kocht

  Toen het in Nederland kwam, vroeg ik vrienden mee te gaan naar “We will rock you” omdat ik het een geweldig spektakelstuk en prachtig gezongen vond ( denkend aan Toronto).

  Wat een afgang was het hier! Ik schaamde me voor het uitnodigen van vrienden. Het decor was flut en na de pauze leek het alsof de musical niet de tijd en geld had gehad er iets van te maken.

  Hoe weet ik of dit maal wel een goed decor en een goed verhaal word neergezet? Als het hetzelfde zou worden als in Toronto zou ik zo weer gaan kijken.

  Is het hetzelfde flut decor? Ik hoop van harte dat het dit keer niet afgeraffeld word. Als alleen de Killer Queen

  Ik van harte dat het nu echt goed aangepakt gaat worden.
  Dan kom ik graag weer kijken

  Vriendelijke groet,

  Daarom veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.