Punch In de lift & Een stel mannenpinguins

Punch In de lift & Een stel mannenpinguins

Theaterbolwerk PUNCH brengt na de eerste productie ‘Ongerijmd’, in het komende theaterseizoen 23/24
weer twee gloednieuwe Nederlandse toneelteksten op de planken van nieuwe schrijvers. ‘In de lift’ van
Annemarie Wisse en ‘Een stel mannenpinguins’ van Maaike Bergstra gaan beiden in 2024 in première en
daarna op tournee door heel Nederland. 

Een stel mannenpinguins – Maaike Bergstra
In ‘Een stel mannenpinguïns’ ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun
kinderwens waar te maken moeten de stellen niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf. In korte scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is? Een stel mannenpinguïns is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en heel herkenbaar is zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.

In de Lift – Annemarie Wisse
‘In de lift’ is een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. ‘In de lift’ werkt op de (on-)gemakkelijke lachspieren én stelt tegelijkertijd een maatschappelijke problematiek aan de kaak.
Annemarie Wisses’ ‘well-made-plays’ die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten. Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

Meer informatie en volledige speellijst via tbpunch.nl
Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers.
PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers.

Foto credits: Roeltje van de Sande Bakhuyzen, Joey Ploch, Mo Alzoabi, Lizeth de Weger

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.