Pumps en Penalties alles hilarisch uitvergroot

Pumps en Penalties alles hilarisch uitvergroot

Recensie: Mieke van der Raay

Na ‘vijftig tinten ……de parodie’, komen de dezelfde makers nu met ‘Pumps en Penalties de voetbal parodie’. Pumps en Penalties geeft ons een kijkje in de voetbal wereld, alle in en outs komen voorbij, maar dan erg uitvergroot en met een knipoog.

Drie bloedmooie vrouwen willen koste wat kost een bekende voetbalvrouw zijn, net als hun grote voorbeelden Sylvie, Yolanthe en Estelle. Het maakt niet uit wat ze er voor moeten doen, als ze maar beroemd worden, rijk en alles wat daar bij komt kijken. Zo willen ze zangeres worden en willen ze een eigen kledinglijn. De drie voetballers waarop zij hun oog hebben laten vallen, willen ook maar één ding: In het nationale team van Oranje spelen. Dit is het begin van intriges, chantage, drugs en complotten.

Al bij binnenkomst in de zaal waan je jezelf bij een voetbal wedstrijd. Stewards wijzen waar je heen moet en waar je mag gaan zitten. Het decor is een groene kunstmast met een middellijn. Hierdoor heb je meteen het gevoel dat je bij een echte voetbalwedstrijd bent. De spelers zitten ook de hele voorstelling op bankjes aan de zijkant van het podium. Er zit niet veel vaart in de voorstelling, al was de tweede beter dan de eerste. De voorstelling is voor mijn gevoel nog niet af en de spelers zijn nog niet goed op elkaar ingespeeld. Zo kwamen de komische stukjes niet goed over en waren de karakters niet goed uitgediept.

Eva Poppink en Juneoer Mers zijn de sterren van de show. Hun samenspel en gezichtsuitdrukkingen waren echt subliem. Zij hadden dan ook de meeste lachers op hun hand. Juneoer was gewoon dé verleider. Hij was de casanova die hij moest spelen, maar hij liet ook de tedere kant van zijn karakter zien. Eva speelde het naïeve meisje dat totaal geen idee heeft van wat er om haar heen gebeurt. Ze deed dit echt subliem goed.

Of je nu van voetbal houdt of niet, de voorstelling is heel goed te volgens. Het is niet te vaktechnisch, maar luchtig en licht komisch.

Voor meer informatie: www.senf.nl/productie/pumps-en-penalties

hart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.