Publiek speelt grote rol bij nieuw Baantjer toneelstuk

Publiek speelt grote rol bij nieuw Baantjer toneelstuk

Tekst en foto: Mariska Oosterhuis

Wie denkt een lekker rustig avondje theater tegemoet te gaan, komt misschien wat bedrogen uit. Maar wie wel houdt van wat puzzelen moet vanaf 19 september absoluut naar de nieuwe voorstelling Baantjer LIVE-2 gaan. Gebaseerd op de meest bekende Nederlandse detectiveserie is een gloednieuwe voorstelling geschreven waarin inspecteur De Cock (gespeeld door Peter Tuinman) op zoek gaat naar de dader van een moord in een jubileumprogramma. Hierbij wordt hij geholpen door zijn assistent Vledder (Beau Schneider) en uiteraard is ook commissaris Buitendam (Peter Römer) erbij.

Bij het oplossen van deze moord is de hulp van het publiek onontbeerlijk. Er zijn meerdere verdachten, en de mensen in de zaal worden gestimuleerd om mee te denken met de detective.

Op een druilerige woensdagochtend in Café Lowietje, het café waar De Cock telkens weer de geniale ingeving krijgt om een nieuwe moord op te lossen, wordt de cast gepresenteerd. De vaste cast bestaat uit Peter Tuinman, Beau Schneider en Peter Römer. De verdachten worden gespeeld door Gaby Milder, Hayo Kruijf, Hylke van Sprundel, Roben Mitchell en Wianda Bongen. Elke voorstelling zijn er ook nog enkele figuranten, die kunnen wisselen per avond. Theaterproducent Erwin van Lambaart licht toe: “We hebben bewust de cast niet helemaal hetzelfde gehouden in deze nieuwe voorstelling, want dat geeft een frisse impuls.”

Tot slot belooft Van Lambaart dat “Het publiek een paar keer flink op het verkeerde been wordt gezet, het zal een spannende avond worden.”

Baantjer LIVE-2:
Tryouts vanaf 19 september in diverse theathers door Nederland. Première: maandag 5 oktober in het DeLaMar theater in Amsterdam.
Hoofdrollen: Peter Tuinman, Beau Schneider, Peter Römer.
Meer informatie en tickets: www.baantjerlive.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.